Stiri externe

Refugiații musulmani au distrus o tabără de imigranți din Grecia

O revolta a izbucnit marti intr-o tabara de refugiati ce functioneaza ca un centru de detentie pe insula greaca Lesbos, unde grupuri de migranti minori au recurs la actiuni violente pentru a fi lasati sa iasa din tabara si fortele de ordine au fost nevoite sa intervina, transmite agentia EFE.

Conform unei surse din cadrul politiei locale, confruntarile au inceput in sectiunea taberei Moria unde sunt cazati minorii neinsotiti, care mai intai au facut o gaura in gardul ce separa aceasta sectiune de restul taberei.

Politia greaca nu a confirmat oficial daca exista raniti sau persoane arestate, dar pe retelele de socializare au fost difuzate imagini ce arata persoane transportate cu paturi si un incendiu provocat de refugiati, precum si relatari despre folosirea gazelor lacrimogene. Sursa mentionata anterior afirma ca inca au loc confruntari.

grecia1-610x300

Tabara de refugiati de la Moria a devenit un centre de detentie dupa intrarea in vigoare a acordului UE-Turcia, care prevede returnarea catre Turcia a tuturor migrantilor ce debarca in insulele grecesti.

In aceasta tabara se afla in prezent peste 3.000 de migranti, care conform respectivului acord ar trebui retrimisi in Turcia. Tabara a fost vizitata tot marti de ministrul grec al imigratiei, Yanis Muzalas, care s-a vazut acolo asaltat de refugiati, acestia aruncand in el si cu sticle de apa.

Dar politia greaca considera ca nu aceasta vizita a provocat incidentele, ci tensiunile acumulate in timp.

NapocaNews

 

 

Loading...

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close