Stiri externe

Refugiați musulmani s-au convertit la creștinism pentru a se integra ușor în Germania

Refugiatii din Germania, interesati de convertirea la CrestinismBisericile creștine din Germania au raportat un interes larg, prezentat de migranți și de refugiații recent sosiți in tara, fata de convertirea la Creștinism, conform unui articol aparut in publicatia germana Focus. Astfel, un numar de musulmani sositi aici si-au exprimat interesul fata de convertirea la Creștinism.

B8943D25-BE66-43F3-8910-5D718144B4F3_cx0_cy6_cw0_mw1024_s_n_r1-480x270

“În momentul de față, exista multi care sunt interesati”, a declarat pastorul Michel Youssif, din comunitatea evanghelică germano-araba din Hanovra, capitala Saxoniei Inferioare, pentru Focus.

“Șapte musulmani au fost deja botezați”, a declarat Youssif, el însuși un imigrant din Egipt, antrenat in îngrijirea pastorală a migranților în Germania, inca din anul 2002.

În orașul din apropiere, Winsen (Luhe), de asemenea, în Saxonia Inferioară, doi palestinieni s-au convertit la Creștinism, în timpul sarbatorilor recente ale Cincizecimii, dupa calendarul Bisericii amintite.

Pentru mulți, primul contact cu Biserica are loc printr-un telefon sau SMS. Bisericile evanghelice și catolice din stat s-au aratat dispuse sa furnizeze informații privind Creștinismul, în limbile arabă și persană, precum și cursuri de incepatori, la care sa poata participa noii-veniți, înainte de a adopta pasul hotărâtor al Botezului.

Rainer Kiefer, președinte al Consiliului Bisericii Evanghelice din Hanovra, a spus că mulți dintre cei care au în vedere convertirea au avut deja un contact cu Creștinismul, în țările lor de origine, titrează LoNews.

“Este foarte important ca decizia de convertire la Creștinism sa fie bine gândită, cu ajutorul lucrătorilor pastorali”, a spus el, și a adăugat că speranța intr-o mai mare șansa de a primi azil în Germania, nu ar trebui să motiveze convertirea.

Pastorul Gunther Oborski a spus, tot pentru Focus, că Biserica din Hanovra a fost implicata in ingrijirea pastorală a creștinilor iranieni, din 1979, și ca păstrează legătura cu comunitățile creștine de acolo, prin Internet.

El a mai spus că creșterea migrației a dus la un număr de convertiri, care ajunge la 300 pe an.”Sunt mai multe botezuri, nu numai în Hanovra, ci și în localitatile in care refugiații se aseaza și intra in contact cu comunitățile creștine de acolo”, a spus Oborski.

NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 94 =

Close