Stiri externe

Record de atei în Danemarca. Danezii un popor uitat de Dumnezeu?

Propaganda neo-marxistă, de tip sovietic și atee, și-a atins scopul în Danemarca. Danezii au deveni aproape un popor fără nicun Dumnezeu. Mii de oameni au părăsit Biserica Danemarcei, în urma unei campanii desfăşurate la nivel naţional de Societatea Ateistă Daneză. În perioada aprilie – iunie, 10.000 de oameni au părăsit Biserica, un record pentru ultimii 9 ani, arată The Indepedent.

3_30-465x390-480x307

Societatea Ateistă Daneză, despre care se crede că este responsabilă pentru acest fenomen, a dus o campanie susţinută inclusiv de sloganuri ca ”De ce să crezi într-un Dumnezeu? sau De ce credinţa trebuie să coste ceva?”.

Satisfăcut de rezultat, directorul Societăţii, Anders Stjernholm, afirmă: ”Suntem mulţumiţi că danezii au profitat de şansa de a arăta ce vor cu adevărat. De multă vreme am văzut în sondaje că nu sunt aşa de mulţi danezi care să fie creştini devotaţi”, mai adaugă el. Acesta explică fenomenul prin faptul că oamenii nu văd rostul unei instituţii ca Biserica Danemarcei, care are o influenţă incredibilă şi care îţi mai ia şi bani.

Toţi cetăţenii danezi devin automat enoriaşi ai Bisericii Danemarcei când sunt botezaţi. Pot părăsi însă Biserica luterană evanghelică, dacă fac o cerere în scris sau dacă trec la o altă religie. Biserica e parţial finanţată printr-o taxă care se opreşte automat tuturor membrilor. Aceasta variază în funcţie de zonă şi este de 0,5% – 1,5% din totalul taxelor pe care le plătesc danezii. După cum arată Societatea Ateistă Daneză, un om care părăseşte Biserica economiseşte într-o viaţă circa 133.000 de coroane (aproape 18.000 de euro).

Feţele bisericeşti admit că fenomenul este rezultatul campaniei Societăţii Ateiste Daneze, dar spun că e vorba doar de un trend care nu va dura.

Danemarca a depășit în propaganda anti-creștină chiar și defunctul URSS, fiind primul stat neo-comunist din Europa. Între timp musulmanii și gheoturile care practică Șaria s-au înmulțit în Danemarca, rod al politicii ateiste care încurajează indirect islamizarea țării.

Sursa: www.napocanews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 9 =

Close