Stiri externe

Reacția baptiștilor din Liban și Franța față de atacurile teroriste

Baptiștii din Liban și Franța au reacționat la atacurile teroriste comise de organizația fundamentalistă Statul Islamic (ISIS) zilele trecute, la o diferență de o zi unul de celălalt.

bwanet

Pe 12 noiembrie, în Bourj el-Barajneh, o suburbie a orașului Beirut, capitala Libanului, au avut loc două explozii declanșate de atentatori sinucigași, în urma cărora 45 de oameni și-au pierdut viața și 200 de oameni au fost răniți.

În seara zilei de 13 noiembrie, în capitala Franței, Paris precum și în suburbia acesteia, Saint-Denis, au avut loc mai multe atacuri armate coordonate, explozii declanșate de asemenea de atentatori sinucigași și o luare de ostatici. În urma acestor atacuriteroriste, 136 de oameni și-au pierdut viața și 430 au fost rănite.

Nabil Costa, director executiv al Societății Libaneze pentru Educație și DezvoltareSocială și fost vicepreședinte al Alianței Baptiste Mondiale, a declarat că baptiștii din Orientul Mijlociu sunt
“profund întristați de atacurile care au avut loc la Beirut și Paris.”
Costa a mai adăugat:
„Ca Biserică, mandatul nostru rămâne același, indiferent de circumstanțe. Vom continua să rămânem fermi în credință, reflectându-L pe Cristos, dragostea Sa și principiile pe care El ni le-a lăsat cum ar fi, să ne iubim aproapele ca pe noi înșine, să ne iubim dușmanii și să ne rugăm pentru ei. Cu cât întunericul acestei lumi este mai puternic, cu atât mai puternică trebuie să fie lumina Bisericii.”

Marc Deroeux, secretar general al Federației Bisericilor Evanghelice Baptiste din Franța a declarat țara sa în care a fost decretată starea de urgență de către Președinte,
„se trezește în durere și doliu. Incidentele care au avut loc în țara noastră au creat o stare de profundă tristețe, furie și confuzie.”
Deroeux îi încurajează pe credincioșii baptiști din Franța să asigure asistență spirituală dar și practică, tuturor celor aflați în nevoie.

Citește și:  3 musulmani care au insultat creștinismul obligați de către un judecător să memoreze versete din Coran care o glorifică pe Fecioara Maria

Rebecca Cuquemy, asistenta secretarului general al Federației Bisericilor Evanghelice Baptiste din Franța a declarat:
“Apreciem solidaritatea și rugăciunile venite din parteafraților și surorilor din Alianța Baptistă Mondială.“
Specificând că terorismul “nu are naționalitate,” Costa a chemat Biserica din întreagalume “să ni se alăture în rugăciune pentru toate familiile care au fost afectate în mod direct de atacurile din Liban și Franța dar și din alte țări în care teorismul curmă vieținevinovate.“

Alianța Mondială Baptistă

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 24

Close