Stiri externe

Raspunsul lui Cristian Ionescu la criticii sai privind cazul de la Portland

Cum m-am așteptat, reacțiile la articolul precedent au devenit concrete și, unele, virulente. Așa cum se poate vedea, eu nu am menționat un caz specific, dar am aplicat câteva principii generale ȘI acelui caz.

Dacă aș fi invitat într-o biserică, indiferent de ceea ce l-ar determina pe pastorul local să îmi aplice un anumit tratament, m-aș conforma imediat intervenției sale, fără vreo reacție și fără să produc tulburare după aceea.

Orice astfel de intervenție publică – menționam în articolul precedent – îl costă foarte mult pe un pastor. Fiecare predicator-musafir are adepți și fiecare pastor local are opozanți. I-ai pus împreună și din start sunt o grămadă de oameni, la care în timp se adaugă și alții.

Dar, predicatorul trebuie să înțeleagă că el nu e Domnul Hristos care aducea mântuire omenirii și nici Apostolul Pavel care răspândea Evanghelia în locuri unde era auzită pentru prima oară. Deci, nu ar trebui să se ia prea în serios și să se simtă prea ofensat.

Mai mult, oridecâteori merg într-o biserică, am grijă – mai ales dacă nu sunt un apropiat al pastorului – să întreb cât timp am la dispoziție și cum pot încheia mesajul. Pentru mine este o chestiune de bun simț.

Dar, caz extrem, hai să zicem că fără vreun motiv întemeiat, pastorului i se năzărește ceva și… mă oprește!

Citește și:  RĂZBOI ÎN ISRAEL: morţi şi răniţi în Fâşia Gaza

Îmi convine? Nu! Sunt deranjat? Da! Mai vin vreodată acolo? Poate că nu!

Dar sub nicio formă nu încep o ceartă publică de vorbe cu pastorul! Niciodată!

Pentru că în viața și activitatea mea am văzut prea multe situații de acest gen și, pentru oamenii care sfidează în timpul unui servici divin autoritatea pastorală, lucrurile nu ies bine până la urmă. În această acțiune este o trăsătură de caracter pe care o provoacă și o demască un asemenea moment.

Din câte am văzut, îmi pare rău de ce s-a întâmplat, nu am vorbit cu pastorul să întreb de motive, dar reacția celuilalt m-a lămurit fără să am nevoie de alte informații.

Și asta, cu toate că mai demult am scris articole pozitive la adresa lui AICI și AICI!

Chestiunea este că, sigur, un pastor trebuie să își analizeze el însuși acțiunile și motivațiile, dar la fel și predicatorul. Pentru că reacțiile noastre sunt instincte și/sau constituente ale caracterului nostru. Timpul va demonstra cine a avut dreptate!

Sursa: popaspentrusuflet.wordpress.com

Citeste si:Incident jenant in biserica penticostala Philadelphia din Portland, Oregon! (VIDEO)

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 7

Close