Stiri externe

Proteste antigay in Mexic: Papa Francisc nu se mai ascunde

Papa Francisc a sprijinit fatis protestele antigay din Mexic, declansate impotriva acordarii drepturilor pentru gay si in sprijinul casatoriei traditionale heterosexuale.

papa_francisc_20809100_18039400

Mexic: Papa Francisc sprijina fatis protestele antigay

În ciuda credinței populare că acțiunile Papei Francisc ar indica sosirea unei ere in care Biserica Catolică ar fi deschisă căsătoriilor gay, Papa și-a exprimat sprijinul pentru protestele împotriva căsătoriei gay din Mexic.

Protestele au aparut dupa ce Presedintele Enrique Pena Nieto a propus ca dreptul la căsătoria gay sa fie garantat in intregul Mexic. În prezent, doar câteva orașe mexicane recunosc căsătoriile între homosexuali. Faptul ca Papa Francisc a sprijinit protestele demonstreaza, fără îndoială, că opiniile sale privind aceasta problema sunt la fel de tradiționale ca și cele ale predecesorilor săi, aprecia intr-un raport recent WRN.

Președintele mexican a anunțat planul său pentru un nou proiect de lege care ar legaliza căsătoriile gay in Mexic, iar populația predominant catolică si-a demonstrat rapid opoziția.

Mexic: casatorii gay si… educatie de gen in scoala

Condusi de episcopii mexicani și de Frontul Național pentru Familie, zeci de mii de mexicani, în majoritate catolici, s-au strans laolalta într-un miting, opunandu-se acestei miscari. Propunerea lui Nieto include, totodata, modificări la adresa planului de învățământ existent, intentionand includerea educației de gen. Educația de gen a cunoscut intotdeauna o opozitie din partea Papei, care a numit-o o “colonizare ideologică”.

Citește și:  Brexit-stan! Mohamed, cel mai popular nume pentru nou-născuții din Marea Britanie

Anterior, Papa a vorbit aspru la adresa educației de gen și a modului în care ea ii învață pe copii ca “este în regulă să fie transsexuali”. Pontiful crede că aceasta nu constituie doar un act împotriva lui Dumnezeu, ci, de asemenea, un mod sistematic de manipulare a copiilor pe aceasta tema.

Adresandu-se mulțimii care aștepta binecuvântarea, in aceasta duminică, Papa a declarat că sustine orice persoana care apara “viața de familie”. Acesta a fost un raspuns de sustinere fata de protestatarii din Mexic. Luând cuvântul după rugăciunea Angelus, Papa Francisc a mai precizat că el ii susține pe episcopi și clerul din Mexic, care sunt implicați activ în apărarea valorilor familiale traditionale. De asemenea, el a făcut aluzie la convingerea Bisericii că solicitarea de drepturi pentru homosexuali dăunează căsătoriei tradiționale, adăugând că viața de familie, astăzi, necesită o îngrijire pastorală și culturală mai puternica decat oricând înainte.

Sursa: lonews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close