Stiri interneVideo

Protest fata de moscheea din Bucuresti: Mars cu cantece legionare in centrul Capitalei (Video)

Cateva zeci de persoane au plecat in mars, miercuri, pe mai multe bulevarde din centrul Capitalei, protestand fata de construirea unei moschei la Bucuresti. Organizator a fost presedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, care anunta ca a solicitat organizarea unui referendum la nivelul Capitalei scrie ziare.com

Peste 50 de persoane, membri si simpatizanti ai Partidului Romania Unita, au plecat in mars de protest pe strazile dintre Piata Universitatii si Piata Romana din Capitala, exprimandu-si astfel nemultumirea fata de intentia construirii unei moschei in Bucuresti.

Acestia au purtat pancarde pe care erau scrise mesaje ca “Iohannis muta-te la Istanbul”, “Nu vrem moschee”, ori “Nu vrem migranti”.

Pe tot parcursul marsului, la o portavoce, au rulat diferite cantece religioase si legionare. “Ati uitat de Timisoara! Dati-mi Romania inapoi” ori “Sa-i ia pe toti la puscarie si la casa de nebuni” sunt versuri ale cantecelor care s-au auzit in portavoce.

“Lumea inca nu sesizeaza duritatea sau cat de grav este, vor sesiza cand vor veni in tara foarte multi musulmani, cand se vor lua de fetele romanilor. Am ajuns dintr-o tara libera, suntem o colonie, ne conduc altii. De ce Erdogan nu construieste biserici ortodoxe sau crestine in Turcia?”, a declarat unul dintre protestatari.

Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele PRU, cel care a organizat marsul spune ca a cerut primarului general interimar, Razvan Sava, si reprezentantilor PNL sa organizeze pe 5 iunie un referendum prin care bucurestenii sa spuna daca vor sau nu moschee.

“Moscheea ridica semne si riscuri mari de securitate asupra bucurestenilor si romanilor, in general. Spunem si un nu hotarat cotelor obligatorii de migranti pe care Klaus Iohannis le-a acceptat cu atata lejeritate in conditiile in care incalca in mod flagrant Constitutia Romaniei. Noi vrem sa ne pastram traditiile, vrem sa reafirmam identitatea nationala si vom lupta pana la capat pentru asta”, a sustinut Bogdan Diaconu.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 70

Close