Stiri interne

PROTEST creștin la MUZEUL ȚĂRANULUI. FILMUL câștigător de la CANNES, întrerupt de scandări: „România nu e Sodoma și Gomora”

Proiecția de duminică a filmului „120 de Bătăi pe Minut”, câștigătorul „Grand Prix” de la festivalul de film Cannes 2017, a fost întreruptă de mai mulți protestatari care purtau însemne creștine. Manifestanții au intrat pe neașteptate în sală și au intonat cântece ortodoxe, nemulțumiți de tema filmului, care privea lupta activiștilor din comunitatea LGBT pentru a combate epidemia de SIDA din anii 1990.

Protestatarii cu icoane în mâini au intrat în cinematograful muzeului Țăranului Român, unde s-au urcat pe scenă, desfășurând și un banner care afișa mesajul „Hey Soros, leave them kids alone”. Un alt protestatar nemulțumit de conținutul peliculei agita o pancartă pe care scria „România nu e Sodoma și Gomora”.

După ce au intonat mai multe cântece religioase, spectatorii mirați care veniseră la film au auzit din partea lor și imnul României, potrivit Observator.ro.

 

Citește și:  Workshop de film despre HOMOSEXUALI destinat tinerilor, inclusiv minorilor, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 79

Close