Stiri externe

Proiectul recent de lege francez pedepsește site-urile anti-avort

Mișcarea pro-viață din Franța riscă să fie lezată de o lege propusă care va incrimina orice site care încearcă să convingă o femeie să nu aleagă avortul. Oricine condamnat pentru infracțiunea de interferare digitală poate face 2 ani de închisoare, plus o amendă de 31.000 de dolari.

Deși a fost votată de Senat și de Adunarea Națională, încă nu este o lege. A fost revizuită de cea mai importantă entitate legală a Franței, de Consiliul Constituțional.

În Franța situația este diferită spre deosebire de Statele Unite unde mișcarea pro-viață este o forță politică importantă. Dacă legea va fi votată, mișcarea anti-avort va deveni și mai slabă. Guvernul susține că încearcă să oprească știrile false cu privire la avort. Liderii pro-viață au declarat că este vorba de cenzurarea opiniilor lor și sunt de părere că mișcarea lor este distrusă.

Jean-Marie Le Méné: Această lege poate să distrugă mișcarea pro-viață.
Jean-Marie Le Méné e președintele Fundației Jérôme Lejeune, una dintre cele mai importante organizații pro-viață din Franța.

Jean-Marie Le Méné: Această nouă lege este foarte periculoasă pentru că limitează libertatea de exprimare. În primul rând, guvernul decide ce e bine și ce e rău, ce putem spune despre avort și ce nu putem spune.

Legea vizează cuvinte și mesaje care pot descuraja sau să împiedice femeile să facă avort.
Jean-Marie Le Méné: Această lege întrece măsura. Simplul fapt de a spune adevărul poate descuraja o femeie să facă avort, demonstrarea avortului are efect descurajator.

Citește și:  Politicienii ii ameninta pe preoti: ori oficiezi cununia pentru gay, ori te apuci de altceva!

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 662 – 26 martie 2017, pe canalul Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Informatii similare

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 64

Close