Informatii utile

„Prin ascultarea muzicii rock intri sub acţiunea duhurilor necurate”. Elevii din mai multe şcoli din Capitală au aflat la ora de Religie că victimele teribilului incendiu de la clubul Colectiv şi-au meritat soarta

După tragedia de la Colectiv, elevii din mai multe școli din București au aflat la ora de Religie că tinerii care au pierdit în incendiu și-au meritat soarta pentru că ascultau muzică rock, pentru că frecventau cluburi și pentru că sărbătoreau Halloween-ul.

Alex Popa, elev in clasa a 5-a la Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara participa la ora de religie, miercuri, 22 noiembrie 2006. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va hotari saptamana asta o posibila interzicere a icoanelor si a altor simboluri religioase in scoli. LUIZA PUIU / MEDIAFAX FOTO

Profesorul Ioan Iscu, de la Colegiul „AD Xenopol”, le-a distribuit elevilor săi chiar și broșuri în care explică de ce muzica rock este “satanică”, subliniind că scopul acesteia este de a-I îndepărta pe creștini de religie.

„Vom încerca lămurirea unor aspecte mai puţin cunoscute ale muzicii rock, din dorinţa de a preveni, în special pe tineri de efectele negative, deosebit de periculoase ale ascultării muzicii rock. (…) Propaganda care se face rockului face parte din planul de pregătire a unei noi ere în care toate religiile monoteiste să fie înlocuite cu religia unică, numită <New Age>”. (…) Prin ascultarea muzicii rock intri sub acţiunea duhurilor necurate, eşti stăpânit de haos, de înclinarea spre violenţă şi sinucidere”, susține omul Domnului în textele distribuite elevilor.
„Atenţie! Gândiţi-vă înainte de a imita pe idolii voştri că nimeni n-a câştigat din aceasta. Cei mai mulţi n-au idee despre aceste pericole. Dacă ar şti ce-i aşteaptă, n-ar asculta niciodată această muzică”, se mai arată în textele lui Iscu publicate pe Facebook de Paul Gabor.

Directoarea liceului a calificat gestul profesorului de Religie ca fiind inadmisibil, scrie adevărul.

„Când ştii ce momente trăim acum cu toţii este inadmisibil. Cel mai important la ora de Religie este să formăm caracterul, să le fixăm copiilor principii sănătoase de viaţă, apoi să vorbim despre rugăciuni şi altele.

Profesorul le-a spus copiilor că le-a scris el, iar mie mi-a spus că este punctul de vedere al Patriarhiei. Voi discuta cu inspectorul de Religie pentru o evaluare a activităţii acestui profesor”, a spus directoarea, mai scrie sursa citată.

Un caz similar s-a petrecut la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”.

Actorul Adrian Văncică povestește pe Facebook că unul dintre profesorii care predă Religie i-a pus pe copii să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să se gândească ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi invitată la clubul Colectiv sau la protestele din Bucureşti.

„E plin de idioţi pe lumea asta. Hai să vă spun una tare, reală 100%: am un nepot, elev la Vianu. Un domn Ioan Prunoiu, care predă religia, le-a dat (n.r. – elevilor) test cu două întrebări: 1.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi primit o invitaţie în club Colectiv? 2.Ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi fost invitată la un marş împotriva Guvernului? Dacă în urma acestei postări nepotul meu va fi persecutat didactic de imbecilul ăsta, îl strâng de gât cu mana mea. Creştineşte“, a scris Văncică pe Facebook.

Un alt caz a fost înregistrat la Şcoala Centrală din Bucureşti, unde o profesoară a făcut mai multe comentarii nepotrivite, criticându-i pe cei care au ales să petreacă seara fatidică în club Colectiv şi făcând aluzie că ar fi fost pedepsiţi de Dumnezeu.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a luat act de aceste cazuri, dar nu a spus dacă profesorii de Religie care dezinformează vor fi sancționați.

Pe de altă parte, Horia Oniţă, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, susţine că aceste derapaje ale unor profesori nu reprezintă cazuri izolate, ci mai curând o problemă de sistem.

„Vă spun că primesc zilnic mesaje de genul acesta, din toată ţara. Este feudalism ce se întâmplă în majoritatea şcolilor din România. CNE va lua demersurile necesare în acest sens”, a spus Horia Oniţă.

Vezi AICI toate textele distribuite elevilor.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close