Stiri externe

Primul transplant de cap uman a fost efectuat cu succes. Italianul numit „Dr. Frankestein” a făcut anunțul controversat

Primul transplant de cap uman a fost efectuat cu succes pe un cadavru, în China, în urma unei operații de 18 ore. Anunțul a fost făcut de profesorul italian Sergio Canavero, numit și „Dr. Frankestein”, tocmai pentru experimentele sale considerate neetice. Acesta a spus că este posibilă reconectarea măduvei spinarii, a nervilor și a vaselor de sânge. El a afirmat că acum o operație pe un om viu este „iminentă”.

Într-o conferință de presă, profesorul italian Sergio Canavero, directorul Advanced Neuromodulation Group din Torino, a anunțat că o echipă a Universității de Medicină din Harbin a „realizat primul transplant de cap uman”. Operația a fost una de succes, fiind efectuată de o echipă condusă de doctorul Xiaoping Ren, cel care anul trecut a reușit să grefeze, tot cu succes, un cap pe corpul unei maimuțe, amintește The Telegraph.

„Primul transplant pe un cadavru pe un cadavru uman a fost efectuat. O schimbare de cap între donatorii de organe aflați în moarte cerebrală reprezintă următoarea etapă. Iar cea finală este transplantul oficial de cap pentru o persoană cu afecțiuni, care este iminent”, a spus doctorul numit „Dr. Frankestein”. Sergio Canavero a subliniat că acest transplant a arătat că este posibilă reconectarea măduvei spinarii, a nervilor și a vaselor de sânge, ceea ce este o veste bună pentru pregătirea următoarelor etape.

Anunțul său va stârni cu siguranță noi controverse în lumea medicală, la fel ca atunci când și-a anunțat intențiile. Mai precis, în 2015, el a spus că plănuiește să efectueaze primul transplant de cap uman pe un om viu, amintind de aceste etape pe care trebuie să le depășească, desigur cu succes, pentru a ajunge aici.

Citește și:  China – Autoritățile interzic copiilor participarea la servicii bisericești

Rusul Valery Spiridonov se oferise ca voluntar pentru această operație. El suferă de boala Werdnig-Hoffman, o maladie incurabilă, care atrofiază musculatura spinală, iar această operaţie ar fi fost singura cale de a duce o viaţă normală.

Citeste mai departe pe: Video Play.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =

Close