Stiri externe

Primul episcop anglican care recunoaște că este într-o relație homosexuală

Nicholas Chamberlain, episcop de Grantham, în centrul Angliei, este primul episcop anglican care recunoaște că este într-o relație sexuală cu un alt bărbat. Anunțul a fost făcut într-un interviu pentru ziarulThe Guradian.

media-147291689054929700

„Oamenii știu că sunt homosexual, dar acesta nu este primul lucru pe care l-aș spune despre mine. Sexualitatea este parte din ceea ce sunt, dar slujba mea în biserică este lucrul asupra căruia vreau să mă concentrez”, a declarat episcopul.

Episcopul afirmă că liderii bisericii știau că el este homosexual, anul trecut, când a devenit episcop.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul Bisericii Anglicane, a declarat că sexualitatea episcopului Chamberlain este „complet irelevantă”. „Desemnarea sa ca episcop de Grantham a fost făcută pe baza abilităților sale și chemării la slujire în biserica din dioceza Lincoln”, a declarat arhiepiscopul. „Episcopul trăiește în concordanță cu ghidul episcopilor și sexualitatea este complet irelevantă pentru activitatea sa”, a mai precizat Justin Welby.

La rânsul său, episcopul homosexual a declarat, referindu-se la relația cu un bărbat: „Este o relație de fidelitate, de dragoste, gândim la fel, ne bucurăm de compania celuilalt și împărtășim viața.”

Un purtător de cuvânt al Bisericii Anglicane a declarat că ar fost „injust” ca Chamberlain să nu fie numit episcop din cauza înclinației sexuale. Biserica Anglicană a renunțat la opoziția față de existența unor episcopi în relații homosexuale în 2013, deși mulți anglicani din întreaga lume, din totalul de 80 de milioane, s-au opus deciziei.

Citește și:  157 de Atacuri împotriva Creștinilor în al treilea Trimestru al anului 2020

Sursa: www.stiripesurse.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 24

Close