Stiri interne

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis după referendum

Referendumul pentru familie 2018 nu a putut fi validat deoarece prezența la vot nu a depășit pragul de 30%. Klaus Iohannis a făcut marți, 9 octombrie, primele declarații cu privire la referendumul care a avut loc în weekendul din zilele 6-7 octombrie, dar care, nu a putut fi validat.

Klaus Iohannis a declarat în cadrul unui discurs oficial de la Palatul Cotroceni faptul că numai prin toleranță putem reinstaura pacea în societate.

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tututor actorilor relevanți din societate. Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși împreună acele falii care riscă să ne dezbine. Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru. Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare. România aparține tuturor românilor, deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă valorile comune europene”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Citește și:  Canalul Prodocens Media, unul dintre cele mai urmărite portaluri conservatoare, la un pas de a fi șters de Youtube
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9

Close