Stiri externe

Presedintele Braziliei a spus: „Dumnezeu este deasupra tuturor” și că Brazilia e o țară creștină

Potrivit siteului activenews, Jair Bolsonaro, candidatul platformei social liberale, a câștigat categoric alegerile prezidențiale din Brazilia, obținând 55,2% dintre voturile exprimate, față de doar 44,8%, cât a reușit contracandidatul său, Fernando Haddad, informează BBC.

Bolsonaro, fost ofițer al Armatei Braziliei,  a câștigat alegerile cu promisiunea de a eradica corupția și de a scădea nivelurile mari ale infracționalității din țară.

În timpul campaniei electorale, Bolsonaro și-a atras sprijinul comunităților creștine din Brazilia, după ce s-a poziționat ferm împotriva legalizării avortului, dar și a căsătoriilor între persoane de același sex.

De altfel, Bolsonaro este un critic acerb al homosexualității, acesta declarând în 2011 că ar prefera ca „fiul său să moară într-un accident de mașină decât să fie homosexual”.

Bolsonaro se declară admirator al Președintelui SUA, Donald Trump și a spus că va căuta o alianță cu SUA și cu Israel.

Declarațiile sale, de cele mai multe ori incorecte politic, l-au adus în confruntare cu oponenții, iar în timpul campaniei electorale a fost chiar înjunghiat.

Într-un discurs din 2017, Bolsonaro a spus că „Dumnezeu este deasupra tuturor. Nu există un asemenea concept de stat secular. Statul este creștin și minoritățile vor trebui să se schimbe, dacă pot”.

În ceea ce privește economia, Bolsonaro se declară adeptul debirocratizării, a privatizării unora dintre companiile de stat – cu excepția celor pe care el le consideră, strategice -, și al reducerii intervenționismului statului.

Bolsonaro este la a treia soție, cu care s-a căsătorit în 2013 și are cinci copii.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

Close