Stiri interne

Preşedintele baptiştilor români, replică pentru Iohannis: ‘O naţiune cu lideri compromişi…’

Pastorul Viorel Iuga, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, reacţionează la afirmaţiile preşedintelui Iohannis despre demersul Coaliţiei pentru Familie.

media-144110841313401900

Şeful statului a afirmat că tema modificării Constituţiei pentru protejarea familiei tradiţionale nu a penetrat societatea, că pacea socială nu se obţine prin referendum şi că este nevoie de toleranţă şi compromis. În replică, Viorel Iuga se declară consternat de afirmaţiile lui Iohannis şi pledează pentru toleranţă fără copromis, pentru un viitor binecuvântat al României.

Coaliţia pentru Familie a strâns aproximativ trei milioane de semnături pentru declanşarea unui referendum de modificare a Constituţiei, în sensul definirii familiei ca uniunea între un bărbat şi o femeie. În urmă cu o lună, pastorul Viorel Iuga i-a cerut public preşedintelui Iohannis să se exprime în favoarea familiei tradiţionale. În schimb, Iohannis s-a declarat adeptul toleranţei şi a respins “solicitările ultimative”. Replica preşedintelui a generat o întreagă dezbatere publică, din care nu au lipsit atacurile publice. Preşedintele comunităţii baptiste a refuzat în acel moment să după mai departe dezbaterea şi să ofere o replică, însă readucerea temei în prim-plan, la o dezbatere de la BCU la care a participat şi Klaus Iohannis, a generat o nouă reacţie din partea liderului religios.

Vă prezentăm mai jos, integral, punctul de vedere oferit de pastorul Viorel Iuga redacţiei stiripesurse.ro:

Credeam că voi avea o seară liniştită, dar mi-a stricat-o domnul Preşedinte. Am deschis calculatorul, am ascultat şi nu mi-a venit să cred. Am avut impresia că nu aud bine. După aproape un an de discuţii pe toate fronturile, este drept, discuţii camuflate de massmedia aservită agendelor multicolore, după decizii luate la cel mai înalt nivel juridic, în cadrul dialogului deschis cu studenţii de la Ştiinţe Politice, mai precis la întrebarea studentului Andrei Popa, domnul Preşedinte a afirmat câteva lucruri care m-au lăsat mască.

Citește și:  Educaţie SEXUALA: "JOS LABELE TICĂLOȘILOR... DE PE COPII!"

Citeste mai mult pe: www.stiripesurse.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 78 =

Close