Stiri externe

Preotul catolic ucis în atacul de biserica St Etienne-du-Rouvray. Atacatorii l-au forţat să îngenucheze în timp ce înregistrau cum îl omoară

Un alt vecin a declarat pentru aceeaşi revistă: “A fost un om care şi-a făcut treaba până la capăt. Era bătrân, dar întotdeauna disponibil pentru toată lumea. A fost un preot bun. Era aici de mai mulţi ani; a trăit în casa parohială de aici. Mulţi enoriaşi l-au cunoscut foarte bine”.

Dominique Lebrun, arhiepiscopul de Rouen, a anunţat la Cracovia, unde participa la o întâlnire internaţională a tinerilor catolici, că se va întoarce în Franţa marţi seara şi va vizita parohia. Papa Francisc şi-a arătat durerea şi indignarea după acest absurd act de violenţă.

L-au îngenucheat şi au înregistrat moartea lui. Atacul s-a petrecut în timpul slujbei de dimineaţă într-o biserică monument istoric, situată într-un cartier liniştit din St-Etienne-du-Rouvray. O călugăriţă martoră la atac a povestit că un bărbat l-a forţat pe preot să îngenucheze în timp ce înregistra cum îl omoară, vorbind în arabă cu complicele său. Ea a spus că a fugit în momentul în care cei doi se pregăteau să-l omoare.

Călugăriţa, cunoscută ca sora Danielle, a fost printre cinci ostatici luaţi de bărbaţii înarmaţi cu cuţite care au intrat în biserica Saint-Étienne-du-Rouvray la 09:43 ora locală, în timpul rugăciunilor de dimineaţă.

“Toată lumea striga <<stop, stop>>, nu ştiţi ce faceţi. L-au forţat să se aşeze în genunchi şi, evident, el a vrut să se apere, iar atunci a început drama”, a povestit sora Danielle, adăugând că ea a fugit din biserică în timp ce teroriştii i-au tăiat gâtul lui Hamel.

Citește și:  Expert francez în boli infecțioase, șocat de numărul de reacții adverse ale vaccinului Pfizer: „Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare a efectelor secundare pentru un vaccin”

Ea şi alţi doi ostatici au scăpat, dar cealaltă victimă se află “între viaţă şi moarte”.Câteva informaţii despre atacatori au fost făcute publice, Mohammed Karabila, un lider local musulman a declarat pentru Associated Press că unul dintre atacatori era urmărit de poliţie de cel puţin un an şi jumătate. Website-ul francez ITele a informat că unul dintre atacatori a încercat să ajungă în Siria în mai 2015 dar a fost întors de la graniţa turcească. Potrivit acestui canal, el a fost închis un an de zile în închisoare înainte de a fi eliberat cu condiţia să poarte o plăcuţă de identificare electronică.

Potrivit publicatiei Tribune de Geneve, unul dintre atacatori este un francez de 19 ani, A.K., care ar fi incercat anul trecut sa mearga in Siria sa se alature jihadistilor. A fost oprit la granita cu Turcia si ridicat de autoritati de pe aeroportul din Geneva. A stat in arest un an, fiind cercetat pentru asociere in vederea savarsirii de acte de teorism, dar a fost eliberat in martie si plasat sub supraveghere, cu obligatia de a purta o bratara electronica. El locuia la parintii sai, in Saint-Etienne-du-Rouvray.

Cel de-al doilea atacator este greu de identificat, fiind desfigurat de focurile de arma cu care politistii l-au ucis, potrivit Les Echos.

Pana acum, in urma atacului in care teroristii au fost ucisi, politistii au retinut un minor care ar fi avut legaturi cu A.K.

Citește și:  Interzicerea Liturghiilor: episcopii francezi atacă decizia la Curtea Constituțională

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Este primul martir ucis în uropa pentru credinţă.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 37

Close