Stiri externe

Preot creștin ucis cu sânge rece lângă Cairo

Episcopul Samaan Shehata a fost atacat în orașul al-Salam, aflat la nord-est de Cairo, conform unei declarații de presă postate pe site-ul Biroului Media al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt. 

Episcopul a fost dus la spital, unde a murit, continuă declarația fără a da alte detalii. Ministerul de Interne, în subordinea căruia se află poliția din Egipt, a declarat că un localnic l-a atacat pe clericul în vârstă de 40 de ani cu o “armă albă”, acesta fiind termenul oficial pentru ”cuțit”.

Suspectul a fost arestat de forțele de poliție. Acesta a mai fost acuzat, într-un alt caz, de atacarea propriului său tată, a adăugat ministerul într-o declarație. Oficialii din Minister nu au specificat motivul pentru care clericul a fost atacat. Joi dimineață, mass-media din Egipt au relatat că preotul a fost atacat cu un satâr de un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Victima era episcop la o biserică din provincia Beni Suef, aflată în sudul țării, și se afla în vizită la Cairo, conform presei. În ultimele luni, extremiștii islamici și-au intensificat atacurile asupra minorității creștine din Egipt. În luna mai, insurgenții au deschis focul asupra unui autobuz care transporta creștini copți către o mănăstire din sudul Egiptului.

Atacul a fost revendicat de milițiile extremiste coordonate de Statul Islamic. Acum o lună, cel puțin 47 de persoane au murit în atentate sinucigașe organizate tot de Statul Islamic contra a două biserici copte. Atentatele de la Palm Sunday au determinat Egiptul să declare stare de urgență la nivel național timp de trei luni.

Citește și:  KENYA – JIHADIȘTI AL SHABAAB OPRESC UN AUTOBUZ KENYAN ȘI UCID CREȘTINI STRĂINI

Creștinii reprezintă aproximativ 10% din populația predominant musulmană a Egiptului, care are aproape 95 de milioane de locuitori.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Close