Stiri externe

Politicienii germani cer interzicerea minaretelor și monitorizarea predicilor din moscheile construite în Germania

Autoritățile ar trebui să fie atente la predicile din moscheile germane, declară un lider al Uniunii Creștin Democrate. ”Trebuie sa spunem că predicile din unele moschei nu sunt în acord cu ceea ce înțelegem noi prin rolul statului”, a declarat pentru Berliner Zeitung Volker Kauder, liderul grupului CDU din Bundestag. ”Este datoria statului să verifice acest lucru”, a spus el noteaza  ziarul napocanews.ro

”Germania este o țară seculară, în care nu religia are un ascendent în fața statului, ci invers”. ”Toata lumea trebuie să se supună acestui fapt, iar reprezentanții unei religii și credincioșii trebuie să accepte asta”, a spus Kauder.

Politicienii conservatori din Germania si-au propus în ultimele luni sa abordeze problema integrării comunității musulmane. Secretarul general al Uniunii Creștin Sociale din Bavaria a cerut ca limba germană să devină obligatorie în moschei. Andreas Scheuer a arătat că imamii ar trebui educați în Germania și ar trebui să împărtășească valorile fundamentale ale statului german. ”Nu se poate ca aici să fie importate ale sisteme de valori”.

MINARETE

Kauder a declarat că nu susține inițiativa colegului său din CSU și consideră că aceasta este o ”pseudo-dezbatere”. ”Pentru italienii slujba se ține în italiană. În sinagogi rugăciunile se spun în ebraică. Lucrurile acestea trebuie acceptate”, a spus el.

Frauke Petri, lidera partidului anti-sistem Alternativa pentru Germania, a declarat vineri că în Germania trebuie interzise minaretele. ”Cei care vor să ducă o viața privată musulmană nu au nevoie de minarete”, a spus ea. ”Ele sunt o expresie a puterii islamului, iar aceasta contravine legii fundamentale a Germaniei”.

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close