Stiri externe

Piaţa de Crăciun se va NUMI Piaţa de iarnă pentru a nu OFENSA musulmanii din Belgia

Potrivit siteului evz.ro piața belgiană de Crăciun este numită Piața de iarnă, deoarece ar putea să jignească alte religii. Iar luminile de Crăciun din piață vor fi înlocuite de luminile neutre de iarnă. Oamenii și politicienii nu sunt amuzați de schimbări. Pol Van Den Driessche, membru al partidului local de opoziție N-VA, numește decizia: de neînțeles și de necrezut.

“Deci nu ni se permite să vorbim despre Piaţa de Crăciun, ci doar despre o Piață de Iarnă? Aceasta nu este doar o decizie absolut nebună, ci contrazice și ceea ce suntem”, a mai spus acesta.”Brugge are o tradiție minunată și istorică de Crăciun, iar dacă sunteți religios sau nu, aceasta face parte din cultura noastră. Nu vreau să mă liniștesc şi să accept această formă de toleranță”, a spus politicianul.

Unii oameni reacţionează la articol invocând corectitudinea politică faţă Islam: “Mai trăim în Belgia? Normele și valorile noastre se erodează, cultura noastră dispare și sărbătorile noastre au nevoie de alte nume. Și trebuie să le respectăm Ramadanul și Sărbătoarea Zahărului”, spune un comentator.

Organizatorul pieței de iarnă Brugge, Pieter Vanderyse, a declarat că decizia a fost luată pentru a face piața “mai neutră” pentru toată lumea. “Dacă vom folosi cuvântul Crăciun, acesta va fi asociat cu o religie, dar vrem să fim mai neutri. Nu avem idee de unde provine agitația, acesta este al doilea an de când schimbăm numele “, spune Vanderyse. Alte orașe belgiene și-au schimbat, de asemenea, piețele de Crăciun în piețele de iarnă. Exemple sunt Bruxelles, Anvers, Gent și Hasselt, notează hln.be

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2

Close