Diverse

PHOENIX, ARIZONA: SUCEVEANUL GROSU O FACE.. LATĂ!

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un ziar central din România, expunea cazul pastorului Adrian Olariu din Canada, care încearcă să-si rezolve rezidenta în SUA pe căi mai putin…

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un ziar central din România, expunea cazul pastorului Adrian Olariu din Canada, care încearcă să-si rezolve rezidenta în SUA pe căi mai putin ortodoxe, străduindu-se să convingă Serviciile de Imigrări că dânsul a fost dintoteauna pastor voluntar, evitând însă să menționeze că, în perioada în care a locuit în SUA, avea un salariu lunar de $2,000, chiria era platită de biserică iar donatiile erau “cadouri” primite pe deasupra acestor sume prestabilite. Mistificarea declaratiilor a fost “necesară” din cauza faptului că Adrian Olariu nu are drept de lucru în Statele Unite.

Olariu continua sa manipuleze opinia publica declarand ca domnia sa a trait “din donatii”, insinuand ca banii pe care ii primea de la biserica sunt tot din donatiile credinciosilor. Daca privim asa, inseamna ca toti pastorii ar putea sa declare ca sunt voluntari si traiesc din donatii…

In perioada in care Adrian Olariu se da de ceasul mortii din Canada sa-si rezolve rezidenta in SUA, interimatul la biserica Ekklesia, Arizona este asigurat de Ionel Grosu, originar din jud. Suceva, un personaj controversat din multe puncte de vedere.

In primul rand, Ionel Grosu este cunoscut in comunitatea protestanta din Arizona de la biserica Elim, cand obisnuia sa viziteze bolnavii, pe care ii invenina impotriva pastorului senior de atunci. P. Lascău il prezinta pe Ionel Grosu intr-un articol satiric in rolul “fratelui Subtirelu”, care apare intr-un vis adunand spice de grau pe care le “broșa” cu șerpi…

In al doilea rand, tatal lui Ionel Grosu, care detinea functii bisericesti pe timpul raposatului este deconspirat in cartea “Rascumpararea memoriei”, pe baza arhivelor de la CNSAS, ca fiind unul care si-a turnat fratii de credinta. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii prezinta rapoartele scrise de Grosu impotriva mai multor penticostali din zona, fapt pentru care unii credinciosi au suferit ani grei de puscarie.

Aici, unii ar putea spune: ce vina are Ionel Grosu ca tatal sau si-a vandut fratii de credinta?  Exista cel putin doua. Prima este legata de faptul ca Ionel G. a plecat “la studii”, in Anglia, pe baza relatiilor de tovarasie pe care tatal sau le avea cu fostul regim. Daca Ionel a fost baiat de studii sau nu, se observa cu ochiul liber din discursurile sale (submediocre). Apoi, desi stie ce fel de profil a avut tatal sau, Ionel Grosu nu doar ca incearca sa nege actiunile impardonabile ale tatalui sau dar il si prezinta ca fiind un fel de erou al credintei. In acest sens, Ionel Grosu relateaza tot felul de intamplari, bine ticluite pentru un auditoriu de un anumit nivel, pentru care invocarea supranaturalului tine loc de caracter si de “roada” (“dupa roade ii veti cunoaste”).

Una dintre cele mai cunoscute “marturii” ale suceveanului din Arizona este “povestea ciorii” despre care persoanele care-l cunosc mai bine pe Ionel Grosu spun ca “este o poveste fabricata de el si nu are nimic in comun cu realitatea.

Constient ca este lipsit de credibilitate, Ionel Grosu cade in ridicol, ajungând aproape sa se jure in fata enoriasilor: “Fratilor va rog sa ma credeti, nu va mint…Fratilor nu va mint…Va spun ca nu va mint…”. Grosu le mai explica credinciosilor “cioara este o pasare neagra, cu cioc, o pasare care fura, cioara fura, dragilor…”.

Cei care nu cunosc politica religioasa, poate isi vor pune intrebarea: Cui ii convine ca biserica Ekklesia din Arizona sa fie condusa de un astfel de personaj?

In primul rând ii convine personajului in cauza, Ionel Grosu, care nu a mai fost niciodata intr-o pozitie atat de privilegiata si are tot interesul sa prelungeasca aceasta stare de “asteptare” in care el isi vede visul cu ochii. “Fratilor, sa asteptam sa se rezolve situatia legalitatii lui Andy Olariu. Nu trebuie sa descurajati. Uneori poate dura ani de zile pana Domnul sa raspunda la rugaciune”.  In acesti ani insa, in timp ce Ionel Grosu isi traieste perioada de jubileu, impreuna cu alte personaje mânate de aceleasi interese, biserica este privata de un pastor capabil, copiii enoriasilor se indeparteaza de biserica iar ceilati membrii din conducerea bisericii sunt multumiti ca isi conserva pozitiile, pe care de altfel risca sa le piarda odata cu venirea unui nou pastor.

“Exista o falsa modestie care este desertaciune, o falsa glorie care este nesocotinta, o falsa maretie care este micime, o falsa virtute care este fatarnicie, o falsa intelepciune care este prefacatorie” (Jean de la Bruyere).

Ion Corbu – www.asiiromani.com

Informatii similare

5 Comments

 1. Comunitatea penticostala din Phoenix, Arizona, are si oameni de calitate. De exemplu, in perioada 1-4 septembrie, 2017, in Arizona va avea loc Conventia Bisericilor Penticostale Romane din Statele Unite si Canada, gazduita de biserica Maranata din metropola (pastor Nelu Filip): http://www.maranathaphx.us/. Conventia va avea loc in cladirea bisericii Happy Valley, iar programele conventiei penticostale din America de Nord, 2017, vor fi transmise in direct pe site-ul bisericii: http://web.happyvalley.cc/. La Conventia Penticostala Romana din 2017 din Phoenix, Arizona, se asteapta un numar de aproximativ 5000 de participanti, fiind cel mai mare eveniment al diasporei romane. Domnul sa ii binecuvanteze pe toti participantii.

 2. First off, acest “Ionel Grosu”, fiul turnatorului la Securitate, Constantin Grosu, mentionat in Rascumpararea Memoriei, vorbeste foarte urat de sotia sa si sotia despre el, de asemenea. Ei stau impreuna dar sunt ca divortati. Nu e de mirare ca ambii copii ai lor sunt atei. Ma suprinde insa ca acest individ, fost dirijor la biserica din Sfantu Ilie, Suceava, are veleitati sa se implice in conducerea bisericii. Desigur, in mediul in care a plonjat, pastorul Andy Olariu si-a rezolvat situatia in SUA, angajand un avocat (pe bani multi platiti de biserica), care a stiut sa minta profesionist si sa produca documente necesare ajustarii statului in SUA. In cele din urma minciuna a castigat. Pacat de oamenii de acolo, care se duc ca orbii dupa niste lideri care nu sunt in stare sa se conduca nici pe ei si familiile lor.

 3. Cineva a intocmit urmatoarea lista cu cei mai proeminenti predicatori romani: Vladimir Pustan, Florin Ianovici, Gabi Zagrean, Luigi Mitoi, Leonard Semenea, Cristian Ionescu, Cornel Barsan, Vasile Hozan, Emi Fedur, Silviu Neagu, Costica Macoviciuc, Aurel Soltuz, Ionut Ungureanu, Liviu Cocarla, Petrica Vrabioru, Dorel Topala, Dragos Croitoru, Vasile Antemie, Avram Berghianu si Lazar Gog. Sunt convins ca exista si alti predicatori daruiti, ale caror predici merita ascultate.

  1. Bobocel taica, cine ti-a sugerat lista asta cu celebritati nu stiu. As putea demonta pe rind fiecare conform aparitiei in Media, Presa de scandal. Ma opresc la unul insa pentru ca si-a ratat cariera. Nu e bun de pastor, i-ar sta mai bine vanzator de matasuri la Boutique. E specialist la asa ceva. Si la ce se mai pricepe, la Internet Blog. Omul sta pe Net cu orele, piranda lui e tare necajita ca nu mai iasa din debara cu orele. Se cearta pe Bloguri, isi atribuie victoria fam. Bodnariu, isi atribuie titlul de Defense Global Specialist of Opressed Romanians by other Romanians.
   Acest individ va demonstra curand ce tinteste.
   Alegerile electorale sunt la orizont. Pazea.

 4. Unii mediocrii dau din coate pe la anvoane pana la adanci batranete, cand nu mai sunt in stare sa se conduca nici pe ei. Altii de valoare pleaca devreme dintre noi. Sa pastram un moment de reculegere. Florian Negrutiu de la liceul baptist Emanuel din Oradea a trecut la cele vesnice la o varsta precoce. Fie-i tarana usoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 50

Close