Persecutii

Persecuție în Turcia – crestinii trec printr-o perioada dificila sub Erdogan

Persecuție în Turcia – crestinii trec printr-o perioada dificila sub Erdogan

Aykan Erdemir: In prezent, in Turcia, dupa parerea mea, crestinii si evreii trec printr-o perioada dificila.

Dr. Aykan Erdemir este un turc musulman care si-a dedicat cariera pentru a-i ajuta pe crestini, evrei si alte minoritati religioase, ca sa aiba parte de libertate religioasa in tara sa. A fost misiunea sa de baza, ca membru al Parlamentului din Turcia, insa a avut parte de piedici. Acum, continua sa-i sustina, insa din Washington D.C., unde lucreaza la fundatia pentru apararea democratiei.

Aykan Erdemir: Crestinii au invatat sa traiasca sub o amenintare constanta a violentei fizice sau simbolice. Sunt obisnuiti sa primeasca mesaje pline de ura, sunt obisnuiti cu impunitatea din Turcia, stiind ca atacatorii sunt tratati cu indulgenta.

Situatia s-a inrautatit vara trecuta, dupa lovitura de stat impotriva presedintelui turc Recep Tayyip Erdoğan. Autoritatile turce i-au suspectat deja pe protestanti, mai ales pe misionari. Dupa lovitura de stat, situatia s-a inrautatit.

Aykan Erdemir: Cand vorbim despre Turcia, ne referim la taramul biblic. Aceasta este tara care gazduieste multe dintre locurile evreiesti si crestine. Are o mostenire foarte bogata. Este trist sa vezi cum islamistii din Turcia nu numai ca ii marginalizeaza, dar ii prezinta ca fiind straini.

In lunile care urmeaza Erdemir se teme ca alti pastori si misionari crestini pot fi inscenati de fortele securitatii, asa cum i s-a intamplat pastorului Brunson. Dupa lovitura de stat este greu de gasit turci care sa fie dispusi sa isi apere vecinii crestini.

Aykan Erdemir: Majoritatea cetatenilor se tem sa vorbeasca. Dupa 15 iulie,

10.000 de functionari au fost concediati, 35.000 de oameni au fost arestati, iar sute de surse de stiri, printre care reviste, ziare, statii de radio si TV au fost inchise.

Este o problema cu care presedintele american ales Donald Trump va trebui sa se confrunte. Erdemir si altii se tem ca aliatul Americii la NATO seamana tot mai mult cu un regim autoritar.

alfaomega.tv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =

Close