PersecutiiStiri externe

Persecutia femeilor din intreaga lume

Oamenii din intreaga lume au celebrat realizarile femeilor de Ziua Internationala a Femeii. O organizatie a indemnat americanii sa isi aduca aminte de femeile uitate care sunt persecutate in intreaga lume. Emily Jones a vorbit cu David Curry de la Open Doors SUA despre acest adevar neplacut.

Cu ce se confrunta femeile din tarile in care acestea sunt considerate cetateni de mana a doua, mai ales in lumea musulmana?

„In ultima perioada am observat nu numai ca, in general, crestinii sunt persecutati in tarile musulmane sau hinduse extremiste, ci si ca femeile crestine sunt mai persecutate decat barbatii. Sunt desconsiderate in cultura lor si apoi, sunt persecutate din cauza credintei lor. Este foarte dificil. Mii de femei crestine, noi stim de 3.000 de femei, desi numarul lor este mai mare, au fost constranse sa se casatoreasca in teritoriile musulmanilor extremisti, sau au fost violate sau hartuite sexual pentru ca ele sunt femei crestine. Nu doar femei, ci femei crestine. Astfel, ele sunt persecutate in mod dublu in aceste tari. Iata un exemplu. O femeie crestina a fost rapita de Boko Haram, de un islamist extremist si a fost constransa sa se casatoreasca. Cand tatal s-a dus sa isi cate fiica, liderul tribului i-a spus ca nu are niciun drept sa intrebe de fiica lui, conform legii saria. Disparuse. In mod surprinzator, astfel de incidente au loc zilnic in intreaga lume. Trebuie sa ne ridicam vocea si sa sustinem femeile crestine din intreaga lume.

Exista mai multi factori: raspandirea extremismului islamic. In India, in Nepal creste extremismul hindus. Cine nu este hindus, nu este considerat indian. Ei folosesc drept tinta femeile. Le constrang sa se casatoreasca, se folosesc de hartuire sexuala si de viol ca modalitati de amenintare. Este o situatie dificila. Extremismul islamic este lasat sa creasca si va continua sa fie o problema. Mai exista si alti factori ai societatii.

Citește și:  Fetiţă sacrificată în ritual indian

Vrem ca fiecare persoana sa militeze pentru drepturile femeilor crestine. Infiintam programe sa le dam autonomie. Le instruim. Nu vrem ca femeile crestine sa fie cetateni de mana a doua. Vrem sa le invatam sa citeasca, sa scrie, sa lucreze, sa infiinteze afaceri mici. Cand nimeni altcineva nu crede in ele, noi, credinciosii, adeptii lui Isus Hristos le ajutam si le sustinem.

Cel mai bun lucru pe care il putem face in aceste tari, in Orientul Mijlociu sau in alte locuri unde crestinii sunt considerati ciudati sau ilegali, este sa le aratam dragostea lui Isus in modalitati practice. Intarim Biserica, intarim Trupul lui Hristos sa isi poata indeplini menirea. Nu incercam sa colonizam, ci sa aratam dragostea lui Isus. Prin asta ii atragem. Isus este un exemplu bun. Trebuie sa-i incurajam pe oameni sa isi pastreze credinta. Inceputul este acela de a fi un exemplu demn de urmat.” a spus directorul Open Doors SUA, David Curry.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 713 – 18 martie 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri

Loading...

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close
<