Stiri externe

Pericol de război! ALERTĂ! NATO nu va apăra Israelul în cazul unui atac al Iranului

Pericol! Alianţa Nord-Atlantică nu va apăra Israelul în cazul unui atac din partea Iranului, a declarat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Alianţa Nord-Atlantică nu va apăra Israelul în cazul unui atac din partea Iranului, inamicul său jurat, declară secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează media din SUA.

Israelul este un partener, dar nu un membru, iar ”garantarea securotăţii” de către NATO se aplică Israelului, a declarat Stoltenberg pentru ediţia de sâmbătă a revistei germane Der Spiegel.

Alianţa Nord-Atlantică nu este implicată în eforturi de pace în Orientul Mijlociu sau în conflicte militare din regiune, a subliniat secretarul general al NATO.

Stoltenberg face aceste declaraţii într-un context tensionat între israelieni şi iranieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat recent acordul încheiat în 2015, la Viena, între marile puteri şi Teheran, prin care sancţiunile internaţionale impuse Iranului au fost ridicate în schimbul limitării prigramului nuclear iranian.

Statele Unite s-au retras din acest acord luna trecută.

Tsahal a atacat de peste 110 ori trupele şi facilităţile militare iraniene din Siria, o ţară devastată de război de peste şapte ani.

Tel Avivul nu poate accepta cu niciun chip prezenţa unităţilor de elită, ramură a Gardienilor Revoluţiei islamice, iraniene în Siria.

Teheranul, Moscova şi Hezbollahul libanez luptă de partea lui Bashar al Assad în devastatorul conflict civil din această ţară greu încercată.

Al Assad este pe cale să câştige acest răyboi după cum am mai scris Aici.

evz.ro

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7

Close