Stiri interne

Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie – Marşul pentru viaţă – 26 martie

În data de 26 martie, Marșul pentru viață 2016 se va desfăşura în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova. Asociația Studenți pentru Viață, iniţiatorul demersului, susține că mesajul pe care vrea să îl transmită prin tema acestui an, „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi.

marsul-pentru-viata-102_w1110_h601_q100

Marşul pentru viaţă, devenit o tradiție a ultimilor ani, are sprijinul Patriarhiei Române şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Biserica Ortodoxă Română subliniază în permanenţă importanţa familiei şi a darului vieţii umane, atât pentru om, cât şi pentru societate. Familia este instituţia cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. De altfel, cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Centrul de Presă al Patriarhiei Române a susţinut mediatizarea în anii 2014 şi 2015 a „Marşului pentru viaţă”. Acest demers a dus la dublarea în fiecare an a numărului oraşelor unde s-a organizat campania şi la creşterea numărului de participanţi, după cum a precizat Alexandra Nadane, Președinte al AsociațieiStudenți pentru Viață.

Biserica, prin misiunea ei, încurajează adopţia şi contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi şi consideră că instituţia familiei trebuie apărată şi respectată.

Marşul pentru viaţă 2016”, cu tema „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, este organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România şi Republica Moldova .

Sursa: basilica.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 18

Close