Stiri externe

Pentru a stopa flagelul avortului, Putin cheamă în ajutor Biserica Ortodoxă.

La fel ca aproape toate țările din Europa, și Rusia se confruntă cu un declin demografic.

134933

 

Pentru a reduce acest fenomen, Biserica Ortodoxă Rusă a semnat un acord cu Ministerul rus al Sănătății pentru prevenirea avortului, informează Russia Insider. Documentul a fost semnat de către ministrul Sănătății, Veronika Skvorțova, și Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Articolul 9 din acordul 21 articol instituie o cooperare “privind protecția sănătății mamei și a copilului, inclusiv sănătatea reproducerii, promovarea valorilor familiei și prevenirea avortului.”

Acordul include acțiuni comune cu instituții medicale privind “crearea unor centre în spitale, unde să participe psihologi și reprezentanți ai organizațiilor religioase ale Bisericii Ortodoxe Ruse, care să ofere consultanță femeilor care intenționează să pună capăt sarcinii, în instituțiile medicale”, precum și pentru furnizarea de spațiu pentru “postarea informațiilor organizațiilor religioase ale Bisericii Ortodoxe Ruse în instituțiile medicale”.

În plus, cele două părți vor efectua, de asemenea “eforturi comune pentru a oferi asistență și sprijin femeilor gravide, ale căror diagnostic prenatal indica malformații ale fătului, precum și mamelor care dau naștere unui copil cu handicap de dezvoltare.”

Legislația propusă pentru a restricționa accesul la avort

Duma de Stat rusă are în vedere să modifice legislația cu privire la avort, care include limitarea finanțării pentru avort numai pentru cele care sunt considerate necesare din punct de  vedere medical. Proiectul de lege este conceput pentru a ajuta la reducerea numărului de  avorturi.

Citește și:  Vaticanul îl sancţionează pe un arhiepiscop polonez acuzat de abuzuri sexuale

Potrivit Departamentului de Afaceri Economice și Sociale al ONU, pentru fiecare 1.000 de nașteri, există 34 de avorturi în Rusia.

Patriarhul Chiril, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, solicită interzicerea totală a avortului. Într-un discurs în Duma de Stat de la începutul acestui an, primul al unui lider religios, el s-a referit la avort ca fiind “rău” și “infanticid” În ceea ce privește prezenta lege, el crede că “contribuabilii nu trebuie să plătească pentru acest lucru.”

Citeste mai mult pe: www.activenews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 83

Close