Stiri externe

Pedeapsa pentru un crestin egiptean: arestat pentru ca a distribuit Biblii intr-un mall din Cairo

Medhat Ishak, un crestin egiptean in varsta de 35 de ani, a fost arestat pentru ca a oferit biblii oamenilor care au venit intr-un mall din Cairo.

carcel-por-regalar-biblias

Judecatorul care a instrumentat cazul si-a bazat arestarea pe acuzatia de blasfemie impotriva Islamului, mentioneaza acontecercristiano.

Initial fusese condamnat la 15 zile de inchisoare, insa in mod surprinzator judecatorul a adaugat si acuzatia potrivit careia „insulta islamul”, scrie The Christian Post.

Ishak risca sa faca cinci ani de inchisoare in cazul in care actiunile lui vor fi considerate drept „blasfemie” la adresa religiei musulmane.

La randul sau, avocatul apararii declara ca Medhat Ishak este nevinovat si nu a comis nici o infractiune pasibila de inchisoare.

„Crestinul egiptean a vorbit cu o fata la mall, nestiind daca aceasta era sau nu crestina si i-a oferit o Biblie pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu. Fata i-a spus ca este musulmana si nu are nevoie de Biblie, dupa care Ishak si-a cerut scuze si a plecat”, a spus avocatul.

Cand personalul de securitate din mall a aflat ce s-a intamplat, l-a arestat si apoi interogat pe Ishak.
„Conform dictionarului, blasfemia inseamna insulta unei religii, a unei divinitati, dar el nu a facut asa ceva. Nu a vorbit despre islam, profeti sau ceva de genul asta. Deci, suntem surprinsi ca procurorul il acuza de blasfemie, desi clientul meu nu a comis acest lucru” a incheiat avocatul.

Citește și:  Pastorul care a ars un exemplar din Coran candidează la preşedinţia SUA

Cazul lui Ishak nu este singular. Acum o luna, trei barbati crestini, inclusiv un minor in varsta de 16 ani, au fost arestati pentru distribuirea de brosuri in timpul Ramadan-ului.

afirmativ.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 37

Close