Informatii Crestine

Paul Dan despre Iosif Ton si Strajerii
Update: O marturie adevarata despre Iosif Ton

* * *

Scrisoare deschisa catre comunitatiile Evanghelice din Romania si din afara ei

De curind printre Evanghelicii Romani de pe toate meridianele circula vestea ca pastorul Iosif Ton a aderat la miscarea cu caracter carismatic numita “Strajerii”. Iata dovada din propria lui declaratie: www.strajeri.ro.

Miscarea “Strajerii” sunt in legatura stransa cu un pastor apostat pe nume Chris Oyakhilome.

Ceea ce se intimpla in mod foarte trist cu pastorul Iosif Ton, este continuarea unor evenimente recente petrecute in America.
In vara aceasta am fost in vizita la Biserica Baptista din Portland pentru o perioada mai lunga. Un frate diacon pe nume Timotei Pop, a publicat o carte foarte documentata, numita “Misticism sau crestinism autentic” in care dezvaluia ca Iosif Ton este un mistic.

Reactia pastorului Iosif Ton a fost sa isi retraga rapid membralitatea din biserica. In consecinta, citva simpatizanti de ai lui, au vrut sa rupa biserica. Intre timp, pastorul Ton si-a explicat pozitia indelung pe blogul pastorului Daniel Branzei: http://barzilaiendan.wordpress.com/2010/08/13/o-disputa-din-care-castigam-noi/ . Din declaratia de pe blogul lui Daniel Branzei, pastorul Ton se incrimineaza singur ca fiind un mistic, zice el, “de tip Biblic”. Nu exista misticism Biblic! Iata cercetarea mea care am publicat-o acum in urma cu un an, care demonstreaza ca misticismul este un flagel care s-a raspindit in special printre liderii Evanghelici din America si din lume: http://noheresy.files.wordpress.com/2009/05/from-mysticism-to-the-gospel3.pdf .

Citește și:  Iosif Ton interzis la Radio Vocea Evangheliei

Iata un exemplu concret, cit de grav este misticismul pastorului Iosif Ton. In cartea sa “Umblarea cu Dumnezeu, in unire cu Isus Cristos, sub calauzirea Duhului Sfant” (p. 314,315) face urmatoarea afirmatie abominabila:


Acum vreau sa ne intre lucrul acesta adinc in minte. Dumnezeu e o persoana. El e o persoana asa cum intelegi tu ca e o persoana. E o persoana care iubeste, o persoana cre e indragostit de tine si care iti cere dragostea si zice: “Hai sa ne cununam! Uita-te bine la Mine! Vezi tot ce e in Mine! Iti place de Mine? Si daca iti place de Mine, hai sa ne cununam si dupa aceea sa traim impreuna. Sa traim impreuna ziua si noaptea, toata viata de aici inainte; sa fim amindoi impreuna si sa fii implinit in dragostea mea.” ….Dupa ce am tinut cursul acesta acum un an in alta parte, am primit o scrisoare de la o sora, sotie de pastor, una din cele mai frumoase scrisori pe care le-am primit in urma cursului acestuia. Si sora imi povesteste in scrisoarea aceasta ce minune a fost ca ea sa inteleaga ca Dumnezeu e realmente o persoana care vrea sa intre in aceasta relatie de dragoste cu ea si ca de acum, in fiecare zi, cind se duce la timpul ei de partasie cu Dumnezeu, se duce la o intilnire de dragoste. Se duce la o intilnire cu o persoana care e cea mai minunata persoana din lume, si Persoana aceea zice: “Bine ai venit! Ne imbratisam, ne sarutam si ne iubim!” Si daca ti se pare cumva limbajul acesta prea de tot, citeste din nou Cintarea Cintarilor si citeste-o zicind: “Fata aceea indragostita sunt eu. Baiatul e Dumnezeu sau Domnul Isus.” Si dintr-o data vei intelege si tu ce a inteles aceasta femeie si vei spune si tu ca ea. “Toata relatia mea cu Dumnezeu s-a schimbat. Acum e o relatie vie, o relatie cu o persoana.”


Misticismul pastorului Iosif Ton este sensualitate spirituala, in care Cintarea Cintarilor este interpretata intru-n mod eretic si pacatos. Nu mira pe nimeni ca pastorul Ton s-a asociat cu miscarea “Strajerii” deoarece misticismul lui personal rezoneaza cu misticismul carismatic al acestei miscari. “STRAJERII” SUNT O TREZIRE SPIRITUALA FALSA. Face parte din inselaciunea spirituala din zilele din urma. Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pîna acolo încît sa însele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi” (Matie 24:24)

Bisericiile Evanghelice Romane de pretutindeni trebuie avertizate sa se fereasca de ereziile miscarii “Strajerii”.

Pastor Paul Dan
San Diego
danpaul.blog.com

Tags

36 Comments

 1. catodata nici nu mai sti ce sa crezi???……..dintr-un izvor nu poate curge si apa dulce si apa sarata,……………………as vrea sa fiu printre “cei alesi”ca sa nu pot fi inselat,…Doamen ajuta! ….(prima strofa din imnul romaniei )

 2. Acest Dan Paul incearca sa ne explice in elucubratiile lui ca un om ca Richard Wumbrand a umblat pe ‘caile mistice batatorite de Satana’ . Ma intreb de unde a aparut acest baietel? Cine il promoveaza la rangul de pastor. Doar pentru ca a fost ‘baiatul lui tata’ trebuie sa fie si el pastor. Vreau sa -i reamintesc acestui baietas ca Richard Wumbrand, dupa 7 ani de puscarie cumplita, ani in care datorita marturiei lui din puscarie, zeci daca nu sute de puscariasi au murit impacati cu Dumnezeu, Richard Wumbrabd s-a rugat cam asa: Doamne, daca ai nevoie de mine in puscarie trimite-ma acolo. Si Dumnezeu l-a trimis pentru inca 7 ani cumpliti si s-a intamplat acelasi lucru ca in prima perioada. Multi puscariasi s-au pocait. Acum vine acest tzanc, care nu are nici o realizare pe plan pastoral sau teologic si ne spune ca Wumbrand a umblat pe calea batatorita de Satana.
  Bine ar fi ca macar uneori prostia sa fie la fel de dureroasa ca si durerea de dinti…

  1. Inainte de a ne da cu parerea cred ca ar trebui sa citim cartea “Misticism sau crestinism autentic” apoi sa ne pronuntam.

 3. eu cred ca daca posta in engleza era mai bn …macar nu imi faceam inima rea ….k nu ma consumam sa traduc:))

 4. Ma gandesc la un lucru. Cand ai crescut de mic intr-o tara bogata si libera, cand nu ai simtit lipsurile si teama, cand nu ai fost pus niciodata in situatia sa strigi cu disperare catre Dumnezeu, copil fiind, pentru painea cea de toate zilele. cand nu ai suferit de frig, cand ai avut haine cu care sa te imbrai si un pat cald in care sa dormi, cand nu ai fost tinta bataii de joc a colegilor atunci cand ai mers la scoala, pe motiv ca esti pocait, mai tarziu, cand ai crescut mare nu ai fost pus in situatii in care viata sa iti fie pusa in pericol datorita persecutiilor religiose, cand ai putut sa te duci la scoala pe care ai dorit-o fara sa fii respins pentru convingerite tale religioase, cand ai putut sa iti cumperi orice ti-ai dorit fara prea mult efort, cand ai avut toate cele necesare vietii si nu ai simtit niciodata ce sunt alea lipsuri si nevoi, Dumnezeu este doar un concept frumos, o idee frumoasa si atit. In nici un caz o realitate a vietii tale. A-i multumi lui Dumnezeu pentru painea cea de toate zilele este doar o traditie si in nici un caz o convingere a inimii. Daca mai punem si faptul ca de mic copil ai mers la biserica, ai trait o viata morala ca si adolescent si tanar, te-ai obisnuit asa de mult cu Biblia, este foarte greu sa intelegi ca totusi ai nevoie de pocainta si iertare.
  “Cui i se iarta putin iubeste putin” asa spune Biblia.
  Unui astfel de tanar, un om care vorbeste despre o relatie personala cu Dumnezeu, despre a fi indragostit de Dumnezeu, despre a-l ‘strange in brate’ pe Dumnezeu , e norma ca sa i se para o blasfemie, erotism spiritual, misticism satanic.
  Dar cand ai crescut in anii cei mai cumpliti ai stalinismului, cand ai avut parte de toate lipsurile, restrictiile, persecutiile, cand ai fost arestat si bagat in puscarie pentru credinta ta, cand ai fost batut aproape pana de moarte, cand ti s-a dat sa mananci fecale de om, da ,exact asta s-a intamplat in puscarii, cand a-i fost bagat la izolare pentru saptamani intregi,fara sa mai vezi lumina zilei, sa pierzi notiunea timpului, al culorilor, al formelor, atunci Dumnezeu devine ceva real, aprope vizibil, pipaibil. Doar un om care a trecut pe aici poate spune ca l-a vazut pe Dumnezeu, ca il cunoaste pe Dumnezeu.
  Teolog cunoasc cate ceva despre Dumnezeu dar un crestin autentic il cunoaste pe Dumnezeu. Adevarata cunoastere este atunci cand ai o relatie personala cu Dumnezeu nu doar cand cind stii ceva despre Dumnezeu.
  Asta este marele necaz al bisericilor noastre in ziua de azi, multi teologi care au cunostinte despre Dumnezeu si prea putini crestini autentici care sa il cunoasca pe Dumnezeu

  1. @ george si eugen
   Comentariile amandoua au fost aprobate, dar ceea ce va rugam este sa incercati sa nu adaugati alte comentarii sub forma de atac la persoana, pt. ca nu o sa mai fie aprobate. Acest lucru tine de conditiile sitului nostru si trebuie sa fim intelegatori. Va multumesc pt. intelegerea acordata. Fiti binecuvantat.
   P.S. Adresa dvs. email nu este valida, va rugam sa adaugati o adresa de email valabila. Multumesc.

  2. ……..pai inceputul tuturor lucrurilor este cunoasterea,fie cat de putina…asa este si cu Dumnezeu, incepand sa cunosti cuvantul Lui si apoi crezand ajungi sa ai o relatie personala cu EL…………..multora le lipseste CREDINTA

 5. Lucrul elementar dar din pacate nebagat in seama de multi este ca la o despartire nu trebuie neaparat sa te certi, din simplul motiv ca s-ar putea sa fie nevoie sa te unesti din nou. Ce faci atunci daca intre timp ai aruncat cu noroi ? Fratilor lideri baptisti care aveti impresia ca ati pierdut un om important, oricine citeste declaratiile dumneavoastra si declaratiile fratelui Ton observa ca el este mult mai echilibrat si mai putin certaret. Trebuie sa recunoastem ca, desi consider si eu ca a luat o decizie aventuroasa si gresita, el se comporta mult mai crestinesc. Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va ca citeste aceste declaratii un necrestin. Credeti ca se mai pocaieste dupa ce a citit aceste lucruri?
  Eu cred ca Iosif Ton isi va reveni, problema dumneavoastra este ca se pare ca nu-i mai dati nici o sansa…..

 6. Imi aduc aminte de noptile de rugaciune de la Valaori .. si de modul cum ati plecat …Maa chemat Domnul …si asta m-a impins spre misticismul pe care acum il codamnati …cum puteati sa fiti asa de sigur ca v-a chemat Domnul si tocmai in America ….am dorit si eu.. Dupa ce ati plecat am continuat sa merg la serile de rugaciune si chiar daca pastori nu au mai fost Domnul a fost in cotinuare acolo si istorie s-a mai scris si dupa ce ati plecat pentru ca Domnul a mai ascultat rugaciuni si dupa ce ati plecat…dar apropierea acesta de Domnul a inceput sa se vada si din cei ce mergeu acolo au inceput sa vada alfel lucrurile adica sa nu li se mai para asa suspect ca Domnul Isus chiar raspunde la rugaciuni si chiar se ajunsese la o vorba Vino Vineri seara la rugaciune…daca esti bolnav…daca te-au dat afara din casa …vino la rugaciune Vineri seara ….exact ca pe vremea cand veneati si Dumnevoastra….deja eram mai penticostal decat am fost cand mergeam la biserica penticostala…..si lumea a inceput sa ii vorbeasca de rau pe acesti mistici….care doreau ce dorea si Fratele Iosif Ton …sfintire…si au inceput sa apara si penticostali la acesta intalnire care ne deranjau mai putin decat vorbele rele ale unora…mistici astia …le rezolva lor Dumnezeu toate problemele …a cazut guvernu ca s-au rugat ei ….si nu a mai fost decat un pas ….pana la misticism …. acum nu mai pot sa ma rog fara sa vorbesc in limbii, il simt pe Dumnezeu in mod real, cand citesc Biblia vizualizez cu detaliice sa intamplat ….cand dau pace cu uni frati vad lucruri din viata lor … nu inteleg toate lucrurile dar m-am simtit mai aprope de acesti mistici pe care ii acuzati…..singurul mod in care pot sa ma opresc este sa fac tot ce stiam inainte ca imi suptiaza viata spirituala …sa ma uit la TV ..sa scriu pe Bloguri ….sa citesc cat mai putin din Biblie ……Si totul a inceput cand dumnevoastra frate Paul dam va-ti rugat pentru mine …Sa vina un Duh de indraznala pesta Tine ……ce sa fac acum ca a venit ..?

 7. mai “frate”Paul Dan :auzit-ai tu de cei 7 ani de acasa ? Daca ar citi parintii tai , si ar vedea cum esti capabil sa faci pe un om pentru care Fiul lui Dumnezeu a murit pe cruce (indiferent cum s-ar numi , sau , cu atat mai mult ca-i fratele Iosif Ton ) chiar crezi ca ar zice cu capul sus ” i-i al nostru , noi l-am crescut (educat) ?
  Chiar nu ti-i greu de Dumnezeu ?
  Nu vreau sa amintesc nimic de spiritualitatea ta dar , din prinosul inimii vorbeste gura……

  1. Esti chiar asa mandru de cresterea, educarea + manturirea pruncilor tai ca ajungi sa judeci alti parinti prin copiii lor, hmm?! In loc sa arunci cu praf si paie in vant, mai bine aduceai contra-argumente la cele mentionate de PaulD. Ce sa mai zicem de prisosul inimii dvs… ca doara si pt un PaulD a murit Domnul , nu??

   1. In sfarsit cineva care apeleaza la utilizarea ARGUMENTELOR nu doar la invective. Sunt sigur ca nu-ti va raspunde nimeni, decat cu invective.

 8. Pastor Paul Dan esti, dur, rece, gol si lipsit de orice urma de spiritualitate.
  Daca nu intelegi metafora si faptul ca DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE si ca noi avem o apropiere si relatie de dragoste (“biserica” e feminin, femeia Lui si Isus e Mire noi Mireasa…etc) mai bine nu acuza pe altii care sunt spirituali.
  Apos. Pavel a zis: “V-am logodit… ”
  Nu stiu inca ce e cu Strajerii, dar stiu ca nu ai raspuns corect la problema ridicata din cartea lui Iosif Ton.

 9. Ca sa primim cununa vietii trebuie sa fim credinciosi pana la moarte (Ap. 2.10), sa rabdam ispita, sa fim buni si sa-L iubim (Iac.1.12). Vor fi multi carora Domnul le va spune:”Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege”(Mat. 7.23). Ca El SA NE CUNOASCA, TREBUIE SA-L IUBIM, asa cum scrie la 1 Cor. 8.3.DAR DACA IUBESTE CINEVA PE DUMNEZEU ESTE CUNOSCUT DE DUMNEZEU. Ca sa intelegem mai bine, sa deschidem Scripturile la Luca 7.44 Apoi S-a intors spre femeie si a zis lui Simon: “Vezi tu pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta si nu Mi-ai dat apa pentru spalat picioarele; dar ea Mi-a stropit picioarele cu lacrimile ei, si Mi le-a sters cu parul capului ei. 45. Tu nu Mi-ai dat sarutare; dar ea Mi-a uns picioarele cu mir. 47. De aceea iti spun:”pacatele ei care sunt multe, sunt iertate; caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin, iubeste putin.” Asa cum Domnul Isus a lamurit pe fariseul Simon ca gandirea lui era gresita, asa doresc ca tot El sa-i lamureasca pe neofariseii de astazi. La Tit 1.15.este scris:” Totul este curat pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat: pana si mintea si cugetul le sunt spurcate”. Iar Domnul Isus a zis: “Omul bun scoate lucruri bune din visteria buna a inimii lui, iar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui; caci din prisosul inimii vorbeste gura. (Luca 6. 45)

 10. Din pacate, istoria se repeta. Si penticostalii au fost alungati de baptisti atunci cand o trezire ca aceasta a strajerilor sa intamplat mai demult. Parca Domnul tot incearca sa trezeasca mintiile baptistiilor sa inteleaga cat de important este sa iubesti inainte sa omori cu vorbe. Nu stiu de ce am impresia ca asta s-ar putea sa fie ultima lor sansa.
  Chiar imi pare rau. Vorbesc din perspectiva unui baptist inrait care eram odata. Cand am “deraiat” de la credinta si am decis sa merg la o biserica non-denominativa, care chiar a imbinat penticostalismul si baptimul, luand ce era mai bun de la ambele, am simtit si eu aceeasi persecutie baptista, din pacate, fiind pus de-oparte, fiind exclus din biserica, fiind numit in termeni americani “garbage-ul” care in sfarsit a plecat. Nu a mai contat nici o lucrare care a fost facuta si a propasit, nici o binecuvantare care a fost vizibila. Eu cel putin nu ma sifonez ca am fost numit gunoi (cu rezumeul meu ar fi absurd), insa cred ca daca as fi Iosif Ton, as avea cateva vorbe la adresa unora care nu ar fi tocmai placute (totusi cu bun simt). Cu toate acestea, OMUL Iosif Ton a dat dovada de un caracter aprofundat intr-o relatie vie cu Isus Cristos. Mi-ar place sa pot sa spun acelasi lucru si despre Paul Dan, dar cred ca eul este prea grandios sa-i dea voie sa iubesca. Cateodata chiar imi doresc asemenea oameni sa NU fie numiti pastori. Un pastor vibreaza de dragoste pentru cei din jur, MAI ALES pentru cei din Biserica pe care o pastoreste.
  Pana la urma urmei, daca intradevar strajerii sunt inchinatori la idoli “inchinatorii lui Baal” (cum au spus alti doctori teologi cu mare greutate in cultul baptist din Romania) atunci Domnul va avea grija sa-i doboare sau pur si simplu se vor prabusii ei singuri, dar daca este de la Domnul atunci va propasi indiferent de atitudinea si violenta verbala a baptistilor sau oricine altcineva. Nu va impotriviti lui Dumnezeu! O sa fiti facuti de rusine si va trebui sa va cereti scuze mai tarziu (asta in cazul in care sunteti oameni). Este un singur lucru care nu poti sa-l iei inapoi odata rostit, si anume cuvantul. E clar ca poti sa omori prin cuvant. Indiferent cum citesti cele scrise de Paul Dan, nu poti conclude altfel decat ca a vrut intentionat sa doboare si sa omoare. Si daca ar fi sa fi cazut cineva, se pot gasi cuvinte diferite sa ridici si sa schimbi. Daca Dumnezeu ar folosi o asemenea metoda sa ne judece pe noi, nu ar exista scop si speranta pentru noi. Domnul sa ne ajute sa iubim indiferent de situatie sau circumstanta.

 11. Vai prietene Dan cu mine stiu ca aveti ca trebe sa ma pocaiesc, dar cu fratele Ton ce mai aveti ca nu mai pot intelege, eu cred ca ar fi mai bine sa va vedeti de viata dumneavostra personala si in loc sa scrieti minuni pe internet mai bine rugativa pt toti oamenii, si sa va mai zic ceva, cand vb pe un om si acel om nu e de fata, e barfa !!! punct deci sa inteleg ca foarte usor va uitati la altii, judecati, mai si barfiti, ce sa inteleaga de dumenavostra ??? cred ca sunteti si invidios pe fratele Ton ca la momentul de fata e cel mai bun teolog roman ! era o melodie la copii “ai grija gura draga ce vorbesti” e bine sa va controlati ca veti da socoteala pt fiecare vorba nefolositoare si nu neziditore si nu stiu pe cine zideste toata treaba asta ce ne explicati noua !!! Domnul sa aiba mila de dumenavostra si sa faca sa va pcoaiti ca sfarsitul e aprope puteti chiar sa stergeti ce ati scris mai sus si sa il sunati pe fratele Ton sa-i cereti iertare! si Domnul va va ierta Domnul sa se indure de astfel de oameni ca dumneavostra !!! lupi cu piei de oaie! Capeteniile lui sunt in mijlocul lui ca niste lupi care isi sfasie prada, varsa sange, pierd sufletele, numai ca sa-si potoleasca lacomia de bani. (Ezec.22:27)
  Capeteniile ei in mijlocul ei sunt niste lei care racnesc; judecatorii ei sunt niste lupi de seara care nu mai lasa nici-un os pana dimineata. (Tef.3:3)
  Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori. (Mat.7:15)
  Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma; (Fapt.20:29)

  1. “cel mai bun teolog roman”. ti se pare, e un teolog slab. Daca il iei la o dezbatere despre siguranta mantuirii abereaza rau de tot. daca asta e teolog bun atunci….e clar care e nivelul tau de teologie. pocaieste-te si pune-te pe studiat Biblia, nu mai idolatriza oamenii(in cazul de fata ton).

 12. As dori sa imi clarific un aspect. Cum pot fi adevarate in acelasi timp urmatoarele: Pe de o parte, daca un om \”intelege\” (de la Dumnezeu) ca trebuie sa plece in America NU ar fi misticism, daca un om \”are o incredintare\” (de la Dumnezeu) ca trebuie sa scrie o carte NU ar fi misticism, daca un om \”intelege\” ca un anumit verset biblic se refera in mod specific la o problema personala de-a lui (de exemplu, casatoria) NU ar fi misticism. Pe de alta parte, acelasi om condamna \”misticismul\” lui Iosif Ton. Citind cele scise de Iosif Ton pe blogul lui Daniel Branzei, \”misticismul\” lui Iosif Ton se reduce in esenta la lucruri asemanatoare, la experiente personale cu Hristos, la o calauzire reala a Duhului Sfant in zilele noastre. Atunci de ce sa fie condamnat\”misticismul\” lui Iosif Ton?

  1. “se reduce in esenta la lucruri asemanatoare”. Asemanatoare in aparenta insa realitatea e cu totul alta.

 13. Ceea ce vreau sa arat in comentariul de mai jos este fapul ca, de fapt, Paul Dan si Iosif Ton au in comun o comora: experiente personale cu Hristos, o calauzire reala si personala a Duhului Sfant, materializata in indemnuri specifice, de zi cu zi. Chiar si faptul ca amandoi apreciaza cartea “O experienta cu Dumnezeu” (Experiencing God) este un lucu care il au in comun, doar ca Iosif Ton apreciaza, in plus, si Hearing God’s Voice (Auzind Vocea lui Dumnezeu) a acluiasi autor. Multe lucruri in comun.

  1. problema e ca ton nu e crestin. si e normal sa se atraga atentia asupra falsilor invatatori. sunt multi creduli pe lumea asta care au facut din ton un idol si ar merge orbeste pe urmele lui.

   1. ce rusine,ai vrea sa fii asa crestin cum e fr.Ton dar nu o sa ajungi niciodata la o asa daruire si cunostinta de D-zeu.nu mai judeca…..

 14. Eu sunt din familie de credinciosi dar am trait in lume timp indelungat, am fost un om al cluburilor , al drogurilor al bauturii, al distractiilor si cu patru ani in urma L-am cunoscut PERSONAL pe Domnul Isus. A trebuit sa fac 2 ani de inchisoare pt trafic de droguri , dar El mi-a fost alaturi si acolo. Nu vreau sa tin partea nimanui nici sa contrazic pe cineva dar eu stiu cine m-a chemat caci nimeni nu ma scotea de unde eram eu. Nu m-a convins nimeni , nici fr. Ton nici fr Paul Dan nici fr. Branzei.
  In primul rand cred ca e dureros pt Domnul si rusinos pt noi ca ne contrazicem si ca scoatem in evidenta greselile altora( asa le consideram noi)
  Apoi cred cu tarie ca e necesara o pasiune , o dragoste deosebita pt Isus ca sa poti face o diferenta, ca sa poti face fata lumii.
  Sunt multe de spus dar ma intreb daca conteaza…

 15. Liviu , ma bucur mult pentru tine. Cui i se iarta mult , iubeste mult! Avantajul tau este ca ai vazut unde te poate duce pacatul si ce poate face din tine. Ai avut “binecuvantarea” sa gusti din plin si intunericul si Lumina. Una dintre marile probleme ale crestinilor “din neam in neam” este ca nici nu studiaza Cuvantul lui Dumnezeu (si Duhul sa-i faca sa simta unde ar fi putut fi ) si nici nu au gustat (inante sa-l cunoasca personal pe Dumnezeu) intunericul , asa cum l-ai cunoscut tu. Si uite asa crestinismul a ajuns unul traditional, formal , comercial si cel mai rau : liberal . Toti (sau cei mai multi) ne exprimam “liber” fara sa tinem seama de Hristos (Capul bisericii). Si dai si lupta , si loveste in stanga si dreapta ,si in loc sa ne unim ne trezim ca intr-o localitate sunt minim doua denominatiuni cu acelasi nume . Multa vreme m-am tot gandit : cum de mai vin ortodoxii la noi. Raspunsul il stiam , da’ nu-l intelegeam pe deplin. Este o foame extraordinara pentru “pacea sufleteasca” in ziua de azi. Cel mai potrivit mediu de evanghelizare este AZI (in zilele noastre). Lumea este satula de tot ce a gustat din lumea aceasta.(pacat, politicieni, “prieteni”, credite, saracie, etc). Vrea sa guste ceva “de dincolo de noi”. Si in loc ca crestinatatea sa fie “sarea” , a ajuns sa fie ceva din lumea aceasta. Liviu , sa spui la cat mai multi cat de bine ti-a facut Domnul. Pe tine te vor “simtii” oamenii , pentru ca tu vei vorbi din “pipaite”, din traire.
  Te iubesc!
  Domnul sa te binecuvanteze!

 16. De cand Credinta data sfintilor este Baptista? Aveti grija ca nu cumva delimitarea pe care o faceti sa fie una de Cuvantul Lui D-zeu,si aveti mare grija sa nu va transformati din slujitorii Evangheliei in slujitori ai cultului baptist.Noi ne impartim dupa culte,dar D-zeu ne imparte dupa roada Duhului Sfant.Nu cumva credeti ca si cerul va fi compartimentat? Aveti grija ca cei de acolo nu se numaesc baptisi ori altcumva.D-zeu nu priveste la noi prin prisma noastra denominationala.Este o singura Biserica,o singura Credinta si singura Nadejde.Dar nu uitati,nimeni nu este etalonul si nici denominatia pe care o aparati.Etalonul ramane unul singur,stiut de toti : ISUS.

 17. Pastorul Paul Dan este un pastor bun, fundamentat biblic. Misticismul religios chiar exista in bisericile penticostale si carismatice. Nu stiu daca Iosif Ton trebuia sa faca astfel de remarci senzual-o spirituale. Eu va propun urmaqtorul scanariu. Cum isi imagineaza o sora cuvintele lui Iosif Ton in relatia pe care trebuie s-o aiba cu Domnul Isus Hristos, unde este decenta? Unde poate zbura gandul omului, atunci cand apelam la texte senzuale…. fie ele si de natura spirituala? Imbratisarile si sarutarile pentru o sora in Hristos, trebuie sa ramana in cadrul relatiilor intime avute cu sotul ei si nimic mai mult….. altfel gandul zboara aiurea, spre blasfemie chiar. Da noi suntem mireasa Lui Hristos, dar aceasta este o metafora. Iar metaforele trebuie sa ramana metafore, pentru ca daca ele se interpreteaza la propriu apar deviatii… asa cum e miscare carismatica spre exemplu… Isus i-a atras lui Petru cand a intrat in casa lui ca nu i-a dat imbratisare si sarutare, iar Maria Magdalena i-a spalat picioarele cu parul ei si i Le-a uns cu mir. Maria Magdalena nu I-a dat SARUTARI si nici IMBRATISARI SENZUALE, asa cum vrea Iosfi Ton sa ne inchipuim relatia cu Domnul Isus si nu a facut-o nici o femeie in timpul vietii Domnului Isus pe pamant, pentru ca ar fi fost decadent. Sarutarile in Cartea Cantarilor sunt sarutari cu tenta vaditra senzuala, ori Iosif Ton exact la acest tip de sarutari se referea. A gresit, dar cei care nu au obiceiul sa vada copacii din caza padurii, adica sa se uite in context nu pot deosebi binele de rau.

 18. Iosif Ton are un stil unic si cu succes folosit in a castiga suflete pentru Domnul (la urma urmei prin asta ar trebui sa exceleze un pastor, nu-i asa?) de a induce ascultatorului intelegerea deplina a cat de totala trebuie sa fie relatia personala a omului cu Dumnezeu, atat de totala cum lumea o stie traita intr-o relatie pasionala de iubire. Face deci aceasta similitudine ca omul sa inteleaga bine ca nici o pasiune pamanteasca nu trebuie sa depaseasca pasiunea iubirii lui Dumnezeu. Nu stiu cine e Paul Dan si aprecierile dumnealui peronal pt mine nu conteaza, insa ma intriga pozitia lui Dan Branzei despre care pot sa spun ca am citit intamplator in aceeasi zi pe internet atat declaratii denigratoare despre \”infatuarea lui Ton\” (si daca le asculti predicile, comparandu-le, sa imi fie iertat, onor pastor Dan Branzei apare de departe mult mai infatuat in predica decat Iosif Ton), cat si o predica audio a lui Branzei in care relateaza la un moment dat ca \”… era intr-o zi cand ma grabeam sa ajung la locul unde predica Iosif Ton…\”. E urat cand evanghelistii arunca cu noroi unul spre altul, e de departe cel mai urat lucru..Numai aprecierea sau acuzele auditoriului ar trebui sa conteze, sau cumva numai pastorii sunt considerati a avea creeri, noi…oile proaste…trebuie sa fim ferite de a auzi ceva ce nu place cuiva, sau mai urat…ceva ce nu place cuiva ca predica altuia place mai mult..

 19. Dragi cititori si comentatori ai acestui articol, In mod normal nu as fi vrut sa imi astern impresiile si pareriile aici. Dar dupa socul pe care l-am avut dupa citirea articolului am avut un alt soc citindu-va comentariile. S-au schimbat foarte mult \”crestinii\” pe care ii stiam o data… Cred ca tot din dragoste si din iubire de Dumnezeu a scris si domnul Paul Dan acest articol, din dorinta de a-i proteja imaginea lui Dumnezeu asa cum il percepe el. Aveti grija ca atunci cand aveti o relatie atat de \”personala\” cu Dumnezeu incepeti sa vedeti si sa va imaginati tot felul de lucruri care ies din domeniul realului. Asa cum pastorul bisericii la care obisnuiam sa merg a avut o \”revelatie\” cu privire la adresa mea, care m-a lasat masca – si va asigur ca nu avea nici o substanta divina. In acelasi timp am avut si eu un beculet aprins in creier care m-a facut sa realizez ca eu nu ma regasesc in oamenii pe care ii crezusem ani la rand \”frati de credinta\”. Dar lasand subiectivismul si experienta mea personala la o parte, cred ca un crestin trebuie sa aiba o coloana vertebrala si sa nu fie atat de flexibil incat sa-si imagineze cai verzi pe pereti. Dumnezeu nu este o bucata de plastelina care se modeleaza in functie de necesitatile noastre si nu este nici lampa lui Aladin care ne indeplineste dorintele noastre. Cred ca fiecarui crestin i-ar prinde bine sa se retraga in pustie cateva zile si sa citeasca Biblia pura fara interpretari diverse. Cititi in context si departe de predicile manipulatoare cu o variatie a intonatiei cand sus cand jos in functie de obiectivul tintit, departe de limbajul de lemn, departe de starile de vulnerabilitate induse de diversi pastori de succes care intai va spun cat de nenorociti sunteti ca mai apoi sa va ofere salvarea, departe de toate astea il veti descoperi pe Dumnezeu din Biblie. De domnul Iosif Ton stiam ca e un om asezat, dar uite ca si nume mari pot gresi. De asta e bine ca reperul crestinului sa fie Biblia si nu un om. Chiar daca dansul are o intentie buna (nu contest asta) si e un om cu suflet bun nu putem aplica regula \”scopul scuza mijloacele\”, caci vorba aceea \”drumul catre iad e pavat cu intentii bune\”. Va doresc spor la cititul Bibliei, nu al cartilor cu diverse interpretari, si atentie sporita cand trebuie sa deosebiti binele de rau ca vad ca usor usor se intrepatrund.

 20. Pastorul Paul Dan din San Diego şi posteriorul femeilor baptiste! Nu poti sa te iei dupa un asemenea om.

 21. o sa mergeti in iad cu Biblia in mana,asa au facut si cei care L-au condamnat la moarte pe Domnul Isus

 22. In ani regimului comunist abia asteptam Dumineca ca sa prind postul de radio Europa Libera ca sa/l aud predicand pe fr Iosif Ton desi nu sant baptist dar prin predicile vestite de ft.Ton Iosif ,parca rasareau zori unei noi zile,intr/o lume pline de intuneric si minciuna simteai ca o forta necunoscuta iti da puteri noi ptr. a merge inaite si sa nu/ti pierzi speranta si nadejdea ca nu santem doar niste sclavi ai unui regim totalitor, antiuman.anticrestin,dar santem si copii celui care ne/a iubit si si/a dat viata ptr. noi.Si asta datorita frt. IOSIF TON care si/a riscat viata slujin pe campul evagheliei iar astazi multi isi bat joc de ftr. IOSIF TON. DOAMNE ai mila de ei si lumineazala MINTEA.

 23. Un articol plin de minciuni scris de catre un colportor din mediul fariseic. Imi pare rau ca sunt atat de multi care ii dati apa la moara acestui Paul Dan fara sa stiti cine este si cu ce scop scrie astfel de aberatii. Vreau sa va spun ca multi dintre pastorii baptisti in exercitiu sunt vinovati de deviatii mult mai grave (neaga Scriptura in multe aspecte) si n-are nimeni treaba cu ei. V-ati gasit aici o mana de oameni care in mintea voastra credeti “vai de destept sau informat sunt ca am descoperit greseli la strajeri”. Sunteti de fapt o unealta a diavolului. Daca ati urmari adevarul ati vedea ca minciunile lui Paul Dan si-ale lui Doru Hnatiuc, lingusitorul de serviciu a lui Negrut sunt mult mai grave decat show-urile unui african a carui cultura este total diferita de a romanilor. Unii se pare ca sunt atat de convinsi ca lui Dumnezeu ii place mult mai mult atmosfera glaciara din bisericile baptiste in care pastori ca Negrut intra triumfal, cu pieptul scos afara, ca niste presedinti iar publicul “i da respectul cuvenit” decat astfel de manifestari africane. Va asigur ca din punct de vedere a Bibliei, ipocrizia este mult mai grava decat show-urile africanilor, oricare ar fi ele. Potrivit folclorului baptist aveti dreptate. Toti sunt eretici numai noi suntem cei drepti si adevarati. Maine poimaine ne vom lauda si cu vechimea, ca doar in directia aceea tindem….

 24. Ma gandesc… Isus, cand statea la masa cu ucenicii, ce vorbea? Oare, vorbea de rau pe fariseii pe la spate? Ma impresionasa faptul ca cineva care doreste sa fie iubit de Dumnezeu nu manifesta dragostea de care vrea sa aiba parte. Faptul ca so pus effort mult intrun articol de genu asta arata timp pierdut care se putea folosii mai productive, spre slava si gloria lui Dumnezeu. Cu ce isi ocupa oamenii timpul? Poate mesajul de veghere era bun, dar metoda de comunicare poate nu era asa de inteleapta. Domnul sa isi manifeste dragostea in, so prin, noi. Amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2

Close