Stiri externe

Pastorul unei biserici penticostale române din Arizona are probleme cu Serviciul de Imigrări din SUA.

Adrian Olariu, cetăţean canadian, originar din Zalău, deţine funcţia de pastor al acestei biserici din anul 2014. În urmă cu aproximativ 15 luni acesta s-a deplasat la o nuntă în Kitchener, Canada, iar la întoarcere a avut surpriză neplăcută de-a nu mai fi lăsat de autorităţile americane să revină în Statele Unite.

Potrivit unor surse din interior, Andy Olariu este suspectat de fraudarea serviciilor de imigrare, acesta se presupune că ar fi făcut unele declaraţii false pentru a-şi ajusta statutul. În acest sens, Olariu ar fi raportat în dosar, contrar realităţii, faptul că domnia sa nu este angajat şi nu are un salariu în SUA ci trăieşte din “donaţii ocazionale”. Pe site-ul bisericii Ekklesia, funcţia sa a fost recent modificată de la “pastor senior” la “pastor senior voluntar”, pentru a da credibilitate afirmaţiilor din dosar.

În al doilea rând, enoriaşii delcară faptul că pastorul Andy Olariu ar fi povestit în biserica locală dialogul pe care l-a avut cu lucrătorii de la serviciul de imigrări de la vamă, care l-au chestionat privind mobila şi lucrurile personale pe care le avea în camion când s-a mutat în Arizona, iar acesta le-a spus că e vorba de “obiecte pentru donaţie”.

evz.ro

Informatii similare

un comentariu

 1. Cu toate ca vasta majoritate a penticostalilor romani din Phoenix si din Kitchener stiu ca pastorul Andy Olariu are probleme serioase cu Serviciile de Emigrari, dansul continua sa dezinformeze opinia publica sustinand ca nu are absolut nicio problema cu autoritatile ci doar “i s-a sugerat sa stea in Canada pana la rezolvarea actelor”. Contrar celor afirmate de el, domnia sa nu a plecat in Canada pt ca asa i s-a sugerat ci a plecat acolo la o nunta si la intoarcere nu a mai fost lasat sa intre in SUA timp de 9 luni ! Dupa aceea a intrat doar de doua ori dar cu restrictii: sa stea doar cateva zile. Aceste restrictii nu se aplica cetatenilor canadieni care nu au probleme cu Serviciile de Emigrari. Inclusiv petitia de mai jos il contrazice pe pastorul Andy Olariu, expert se pare in disimularea adevarului…

  Letter to
  Representative Trent Franks
  President Barack Obama
  Governor Doug Ducey
  Senator John McCain
  Donald Trump

  Dear President Obama,
  Dear Senator McCain,
  Dear Representative Franks,

  I am sadly writing this letter with much regret. Our Senior Pastor of our dearly beloved church, Ekklesia Christian Center in Peoria Arizona, has been prohibited from re-entering the United States of America. Their case has been ongoing and wrought with delays and with no progress. We are getting this petition together from the Romanian community from the United States as Pastor Andy is well known and a good upstanding citizen. His entry status for the United States prohibits him from doing any voluntary work or any work of any kind. Please allow Pastor Andy and his family to become citizens of the United States and have full rights in the U.S.

  We love this country, and have dedicated our lives to this country, by working hard, paying our taxes, supporting the local communities, feeding the homeless in our community, and spreading the Gospel of Jesus Christ to anyone who is burdened and heavy laden with their sins who desires a life of freedom, as Jesus Christ was a very active promoter of FREEDOM (from sin).

  Again, we beseech you, to allow our Pastor and his family the right to Pastor his church in Peoria AZ and have full legal rights of a United States of America citizen.

  Thank you all

  And God Bless America!

  Sincerely

  Emanuel Matache
  Glendale AZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Close