Stiri externe

Pastorul bisericii unde a avut loc atacul armat de duminică vrea să demoleze clădirea

Pastorul micii biserici texane baptiste unde un bărbat a comis unul dintre cele mai sângeroase masacre din istoria recentă a Statelor Unite vrea să demoleze clădirea pentru a construi pe locul acesteia un monument dedicat victimelor, a dezvăluit joi un responsabil baptist, citat de AFP.

Pastorul Frank Pomeroy, a cărui fiică de 14 ani, Annabelle, se numără printre victimele tragediei de duminică din biserica First Baptist din Sutherland Springs, și-a informat superiorii în această săptămână cu privire la dorința sa.

Reluarea serviciului religios în această mică biserică rurală ar fi “imposibilă din punct de vedere emoțional și fizic”, a explicat pentru AFP Robert Oldham, de la Southern Baptist Convention, de care aparține biserica respectivă.

În timpul primirii marți a unor responsabili din cadrul Convenției, pastorul, aflat în doliu, a propus ca o nouă clădire să fie amplasată în altă parte, a indicat Oldham.

“Biserica nu a luat încă o decizie”, a declarat el. “Pastorul a anticipat într-un fel ceea ce ar fi în interesul enoriașilor”, a adăugat acesta.

Frank Pomeroy se afla într-o călătorie atunci când Devin Patrick Kelley a deschis focul în biserică, ucigând 25 de persoane, inclusiv o femeie gravidă, și rănind alte 20. Autoritățile locale au decis să ia în considerare la victime și copilul purtat de femeia gravidă în bilanțul său oficial de 26 de morți.

Kelley, 26 de ani, un fost militar în cadrul US Air Force, a murit după ce a fost împușcat în urma unei urmăriri.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 89

Close