Stiri externeVideo

Pastorul american Andrew Brunson risca inchisoare pe viata in Turcia

Revenind la stiri, guvernul turc a tinut dupa gratii un pastor american mai bine de 500 de zile. A aparut o acuzatie care l-ar putea condamna pe Andrew Brunson la inchisoare pe viata. Dosarul acuzatiei cuprinde 62 de pagini si il acuza pe Andrew Brunson de spionaj militar, pretinzand ca ar apartine unui grup terorist inarmat. Procurorii vor sa-i dea 35 de ani de inchisoare pastorului de 50 de ani.

Pe scurt, Turcia socoteste convertirea ca fiind terorism. Nu au nicio dovada ca pastorul Brunson ar fi comis vreun delict. Faptul ca el e crestin si pastor, pentru ei inseamna terorism. Acestea sunt faptele comise.

ACLJ il reprezinta in instanta pe Brunson, care a slujit in Turcia fara niciun incident de 23 de ani.

Dupa o lovitura de stat esuata in 2016, presedintele turc, Recep Erdogan, a inlaturat mii de oponenti politici. Pastorul Brunson a fost unul din crestinii prinsi in aceste arestari. Cei mai multi pastori crestini au fost deportati, nu insa si pastorul Brunson. Anul trecut, Edrogan s-a oferit sa-l dea pe Brunson in schimbul liderului exilat, Fethullah Gulen.

Gulen e acuzat ca ar fi organizat lovitura de stat.

Multi il vad pe Brunson ca pe un pion intr-o confruntare politica cu mize mari intre SUA si Turcia. In 2016, Casa Alba a anuntat ca presedintele Trump si vicepresedintele Pence au adus de trei ori in discutie starea pastorului Brunson la intalnirile cu Erdogan.

Citește și:  O familie a pierdut 9 membri în masacrul de la biserica din Texas

E ceva fara precedent ca presedintele SUA aduce in discutie aceasta problema de fiecare data cand discuta cu presedintele Turciei.

Intre timp, Brunson are de suferit intr-o inchisoare turceasca, lipsind la evenimente majore precum absolvirea scolii si, anul trecut, nunta fiicei sale.

Intr-o scrisoare recenta catre sotia sa, el si-a deschis inima. Sunt tare descurajat: „Rugati-va pentru mine. Va iubesc si nu reusesc sa ma impac cu gandul ca voi imbatrani in acest loc fara sa va am alaturi.”

Mai mult ca orice, cred ca trebuie sa ne rugam ca, in tot acest suvoi, in toata aceasta drama, el sa poata ramane tare si in credinta. Mai mult, sa ne rugam sa primeasca pacea lui Dumnezeu in fiecare zi.

Acest lucrator crestin, caruia ii ascundem identitatea pentru protectia lui, spunea ca pastorul Brunson isi continua munca de o viata chiar si in inchisoare, impartasind credinta in Isus Hristos: „O cunostinta avea un prieten care a fost coleg de celula cu el si el spunea despre americanul de acolo care tot vorbea despre credinta lui si care nu mai tacea.”

Aproape jumatate de milion de oameni au semnat o petitie pentru eliberarea pastorului Brunson.

„Aceasta ne e de mare ajutor in munca nostra de a-i fi avocat, de a arata administratiei turcesti ca lumea e cu ochii pe ei in ce priveste acest caz si de a solicita eliberarea pastorului Brunson.” a spsu avocatul lui.

Citește și:  Armata israeliană se pregătește pentru un posibil atac

Daca aceasta e o confruntare la nivel geopolitic, cazul lui Brunson trece

dincolo de politica, asemenea apostolului Pavel cand era in temnita.

Desigur, nu e vorba doar despre el ci si despre lucrarea Domnului din Turcia si a ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu. Pana la urma e la mijloc nu numai el, ci tot crestinismul. Intr-un mod similar, apostolul Pavel a slujit ca martor pentru crestinatate, el fiind un simbol al miscarii lui Isus din acea vreme, iar el a stat cu capul sus.

Cred ca Andrew nu va fi cu nimic mai prejos. Daca doriti si dvs sa semnati petitia, puteti accesa www.aclj.org.

Sa continuam sa ne rugam pentru eliberarea lui Brunson.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 223 – 7 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

Close