Informatii Crestine

Pastorii care comit adulter, mai pot predica de la amvon?

In cazul in care pastorii comit adulter, ar trebui sa li se interzica definitiv dreptul de a mai predica de la amvon?

lightstock_75316_small_seth_

Aceasta a fost intrebarea – cheie la care au fost rugati sa raspunda 1000 de evanghelisti si predicatori protestanti, intr-un recent sondaj de opinie efectuat de Life Way Research.

24 % dintre respondenti au fost de acord ca pastorii gasiti vinovati de o astfel de infractiune morala, ar trebui retrasi definitiv din lucrarile care impune predicarea cuvantului.

31 % din esantion au fost de acord cu recomandarea potrivit careia orice pastor gasit vinovat de adulter ar trebui suspendat pe o perioada determinata, cuprinsa intre trei luni si un an, in timp ce unul din patru subiecti, adica 25 % au mentionat ca nu sunt siguri de modul cum ar trebui gestionata o asmenea situatie, relateaza The Blaze.

Pastorii cred ca liderii bisericii trebuie sa se situeze la standarde morale ridicate”, a declarat Ed Stetzer, directorul executiv al LifeWay Research. “De asemenea, ei doresc sa fie protejati impotriva acuzatiilor care se dovedesc a fi neadevarate”. Datele sondajului au permis cercetatorilor sa observe si unele diferente care exista intre confesiuni.

Astfel, luteranii s-au dovedit a fi cel mai putin toleranti, 47 % dintre membrii acestei confesiuni fiind de parere ca un predicator care a comis adulter trebuie sa paraseasca definitiv biserica.

Citeste mai departe pe: afirmativ.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 8

Close