Stiri externe

Parlamentul ungar a aprobat: Referendum împotriva imigranților musulmani

Referendumul din Ungaria pe tema cotelor de refugiaţi a primit aprobarea Parlamentului citeaza,romania-actualitati.

Consultarea populară, propusă de Cabinetul Orbán, ar urma să aibă loc în această toamnă, dar opoziţia liberală a anunţat că a contestat iniţiativa guvernului la Curtea Constituţională.

Preşedintele Partidului Liberal ungar susţine că întrebarea de pe buletinul de vot nu are nicio legătură cu problema refugiaţilor şi că guvernarea FIDESZ pregăteşte, de fapt, ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Parlamentul de la Budapesta a aprobat  cu 136 de voturi pentru şi cinci împotrivă organizarea referendumului iniţiat de guvern pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor.

Totodată, potrivit deciziei parlamentului, pentru organizarea acţiunii de consultare a populaţiei va putea fi alocată o sumă maximă de 4,9 miliarde de forinţi, adică de peste 15 milioane de euro.

Premierul ungar, Viktor Orbán, anunţase, în luna februarie, că guvernul său iniţiază un referendum la nivel naţional şi doreşte să afle dacă populaţia ar fi de acord ca Uniunea Europeană să poată dispune şi fără aprobarea Parlamentului de la Budapesta relocarea obligatorie în Ungaria a unor persoane care nu au cetăţenie ungară.

Data referendumului va fi stabilită de preşedintele Ungariei şi este de aşteptat ca acţiunea de consultare a populaţiei să fie organizată în septembrie sau în prima parte a lunii octombrie.

Liberalii ungari au anunţat, ieri, că au decis să atace la Curtea Constituţională iniţiativa privind organizarea unui astfel de referendum.

 

Informatii similare

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 18

Close