Video

Parlamentul European declara genocid atrocitatile savarsite de SIIL impotriva crestinilor

Parlamentul European a declarat macelul gruparii SIIL impotriva crestinilor si al altor minoritati religioase ca fiind un genocid. Parlamentul a facut un pas istoric aproband aceasta rezolutie care numeste atrocitatile grupului terorist islamic ca fiind crime impotriva umanitatii.
maxresdefault (1)

Membrii Parlamentului European spun ca ceea ce savarseste grupul terorist islamic SIIL impotriva crestinilor si a minoritatilor religioase in Siria si Irak se ridica la nivel de crime de razboi si genocid.

„E foarte important sa fie numit genocid. E important pentru ca acesta e adevarul” a declarat Nina Shea, care lucreaza cu cei de la Freedom House, un grup care documenteaza atrocitatile facute de SIIL. „In teritoriul controlat de SIIL nu sunt dovezi in acest moment ca ar mai exista vreun crestin. Toti crestinii au fost fie ucisi, fie alungati. Mii dintre femeile yaziditilor sunt sclave sexuale.” a spus ea.

In rezolutia Parlamentului European se spune ca acei care comit deliberat atrocitati pe motiv etnic sau religios trebuie acuzati de crime impotriva umanitatii.

„Daca am facut juramantul solemn, acela ca nu se va mai intampla niciodata ce s-a intamplat in timpul Holocaustului evreiesc sub conducerea nazistilor, trebuie sa facem acelasi lucru si in cazul crestinilor” a spus Shea.

Fostul congresman Frank Wolf, care zeci de ani a fost vocea crestinilor persecutati din intreaga lume, a salutat acest vot unanim spunand ca, in sfarsit, acesta recunoaste durerea si suferinta celor care traiesc constant sub amenintarea SIIL.

Citește și:  Traian Basescu "denuntat" ca agent KGB in timpul unei slujbe religioase

„Denumirea de genocid ii onoreaza pe cei care fac obiectul genocidului, ca sa ne amintim de ei” a afirmat Wolf.

Situatia dificila a crestinilor din Orientul Mijlociu e serioasa. In Siria, numarul credinciosilor a scazut brusc, de la 1.2 milioane la mai putin de 500 000. In Irak, aproape doua treimi din cei 1.5 milioane de crestini au fost fie ucisi, fie fortati sa fuga, de catre SIIL.

Shea invita Casa Alba sa urmeze exemplul Parlamentului European si sa eticheteze ca genocid ceea ce se intampla crestinilor din Orientul Mijlociu.

„Administratia americana ezita sa-l numeasca genocid impotriva crestinilor” a afirmat ea. „Ne-au spus in mod confidential ca il vor numi genocid impotriva yaziditilor, dar nu impotriva crestinilor.”

Pe de alta parte, candidata democratilor la presedintie Hillary Clinton a spus deja ca SIIL comite genocid. In New Hampshire, la sfarsitul lunii decembrie, Clinton a spus ca initial a ezitat sa foloseasca acest cuvant, de vreme ce asta insemna ca natiunile sa ia masuri clare pentru a opri genocidul. Acum e convinsa ca lucrurile stau altfel.

„Sunt convinsa ca avem destule dovezi acum. Ceea ce se intampla este genocid, cu scopul intentionat nu doar de a distruge vietile, ci si de a nimici existenta crestinilor si a altor minoritati religioase din Orientul Mijlociu, in teritoriul controlat de SIIL” a declarat Clinton.

Citește și:  VIDEO rar cu Mihai Gâdea de când era student la Teologie! Ținea predici despre Dumnezeu

Rezolutia adoptata de Parlamentul European solicita Curtea Penala Internationala sa investigheze atrocitatile savarsite de SIIL impotriva crestinilor, a yaziditilor si a altor minoritati religioase.

alfaomega.tv

Tags

Informatii similare

un comentariu

  1. Ei si ce? Hai sa comparam una din cele mai moderne si stabile tari din lume cu cea mai ferixita populatie cu o tara de opincari si pupatori de moaste care e la coada vacii cu toti prespurcatii din biserica ortoproasta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 82

Close