Stiri externe

Părinții musulmani au ras capul unei fetițe care nu purta vălul islamic

Un scandal uriaş a scandalizat politicienii italieni, unii dintre ei avertizând imigranții care nu îmbrățişează stilul de viață din Italia să părăsească țara.

O fată de 14 ani de origini din Bangladesh, care locuiește în Bologna, şi-a păcălit părinții că poartă tot timpul vălul islamic, pe când în realitate îl purta doar acasă.

Joi, fata a fost surpinsă de mama ei fără văl pe cap şi a fost pedepsită pe loc, fiindu-i ras părul de pe cap.

Lipsa podoabei capilare a stârnit semne de întrebare la școală, iar în cele din urmă fata a dezvăluit profesorilor că după îndelungi tensiuni îndurate acasă, a fost pedepsită pentru că nu se supune credinței părinților. Profesorii au alertat polițiștii şi serviciile sociale.

Fata este acum ín grija serviciilor sociale, alături de surorile ei, iar părinții sunt anchetați pentu rele tratamente aplicate copiilor.

Pedeapsa controversată a stârnit reacții dure din partea politicienilor italieni, care ridică semne de întrebare cu privire la modul în care imigranții se adaptează la societatea italiană.

Primarul Bolognei, Virginio Merola, a condamnat pedeapsa și îi sfătuiește pe cei care nu se supun tradițiilor din Italia, să-și schimbe țara.

Fostul premier italian Matteo Renzi a lăudat intervenția rapidă a serviciilor sociale.

Și comunitatea musulmană din Italia a precizat că pedeapsa este una radicală pentru că purtarea vălului pentru femei nu este obligatorie.

Citește și:  Veste bună pentru mormonii americani: Poligamia ar putea fi dezincriminată!

NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 55

Close