Stiri externe

Papa Francisc vinde un Lamborghini la licitație pentru a ajuta creștinii din Irak

Papa Francisc vinde un Lamborghini pentru a oferi bani comunității creștine din Irak decimată de ISIS. Mașina va fi vândură la licitație de celebra casă de licitații Sotheby’s, scrie libertatea.ro

Papa Francis a primit, miercuri un Lamborghini nou, dar a anunțat că nu se va folosi de această mașină ci o va vinde la licitație, iar banii vor fi oferiți comunității creștine din Irak afectată de ISIS:

Mașina, o ediție specială Lambourghini Huracan va fi scos la licitație de Sotheby’s, iar încasările vor merge la organizații de caritate, inclusiv una care are scopul de a ajuta la reconstruirea comunităților creștine din Irak care au fost devastate de grupul juhadist Stat Islamic.

Celebrul producător de mașini de lux i-au oferit Papei Francisc o mașină elegantă, albă, cu detaliile papale inscripționate în aur. Papa a binecuvântat mașina imediat ce a primit-o.

Prețul de bază al unui Lamborghini Huracan, a cărui reclamă a fost filmată pe Transfăgărășan, lansat pe piață în 2014 este de 183.000 de euro, dar mașina primită de papă va aduce cu siguranță mult mai mult, având în vedere faptul că este ediție specială, lucrată special pentru suveranul pontif.

În calitate de papă, Francisc folosește un Ford Focus albastru în interiorul zidurilor Vaticanului și a renunțat la celebrele SUV-uri antiglonț folosite de predecesorii săi în vizitele externe, optând pentru mașini mult mai modeste precum Fiat sau KIA.

Citește și:  Papa dă drumul la doi porumbei, simboluri ale păcii, care refuză să zboare

Vaticanul a anunțat că unele dintre fondurile strânse din licitație vor merge la reconstruirea locuințelor, a bisericilor și a clădirilor publice din Câmpiile Ninive din Irak, care au fost devastate în ultimii trei ani de către ISIS. Scopul acestor bani este de a permite creștinilor care au fost forțați să fugă din Ninive „să se întoarcă în sfârșit la rădăcini și să-și recapete demnitatea”.

Alți bani vor fi alocați organizațiilor de caritate care ajută femeile traficate și forțate să se prostitueze și pe cele care oferă asistență medicală în Africa.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 91 =

Close