Diverse

Papa Francisc, un nou mesaj dur pentru islamişti: „A ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”

„A ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”, a spus Papa Francisc în cadrul slujbei pe care a oficiat-o miercuri dimineaţă în memoria preotului francez Jacques Hamel, ucis de militanţi ISIS în luna iulie. Suveranul Pontif a vorbit despre clericul francez ca despre „un om bun şi blând” care şi-a păstrat luciditatea până în ultima clipă şi a avut curajul să se opună atacatorilor.

papa-francisc-480x270

Miercuri dimineaţă Papa Francisc a ţinut o slujbă în memoria preotului francez ucis de jihadişti în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, lângă Rouen, numindu-l pe acesta martir şi condamnând ferm atentatul, arătând că este ceva „satanic” să pretinzi că ucizi în numele Domnului, informează France Presse.
„Ar fi atât de bine dacă toate religiile ar spune, la unison, că actul de a ucide în numele lui Dumnezeu este satanic!”a spus Papa Francisc, aflat la dioceza din Rouen, în faţa a aproape 100 de pelerini. În capela reşedinţei din Santa Marta, locul în care Înaltul Prelat ţine în fiecare zi slujba de la ora 07:00 a fost afişată şi o fotografie a părintelui Jacques Hamel, în vârstă de 85 de ani. Papa l-a numit pe acesta „martir” şi a deplâns situaţia multor creştini care sunt persecutaţi „pentru că nu-l reneagă pe Hristos”.
„În Biserică sunt astăzi mai mulţi martiri creştini decât în primele secole, creştini care suferă, sunt  încarceraţi, torturaţi sau ucişi pentru că refuză să-l renege pe Iisus Hristos. Aceste acte de cruzime sunt, ca să spunem direct, satanice”, a accentuat Papa. Acesta a vorbit despre preotul francez ca despre un om „bun şi blând” care a reuşit să fie lucid până în ultima clipă şi să se opună atacatorilor: „În acel moment greu pe care-l trăia (…) nu şi-a pierdut luciditatea de a spune numele asasinului său. A spus clar: Pleacă, Satană!”.
În luna iulie, doi militanţi ISIS în vârstă de 19 ani au intrat într-o biserică monument istoric, situată într-un cartier liniştit din St-Etienne-du-Rouvray şi l-au ucis pe preotul în vârstă de 85 de ani care oficia acolo în mod regulat slujbele. O călugăriţă martoră la atac a povestit că un bărbat l-a forţat pe preot să îngenucheze în timp ce înregistra cum îl omoară, vorbind în arabă cu complicele său. Ea a spus că a fugit în momentul în care cei doi se pregăteau să-l omoare. După acest act de cruzime, dar şi în urma atentatului de la Nisa, Papa Francisc l-a primit, pe 17 august, într-o audienţă privată pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, iar pe 24 septembrie sa va întâlni cu unele dintre persoanele care au fost victimele atentatului de la Nisa.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 43

Close