Diverse

Papa Francisc compară unele avorturi cu practicile naziste ale eugeniei

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, pledoarie în lacrimi pentru încetarea avorturilor: În fiecare zi, în spațiul nostru românesc, sunt uciși 300 de copilași, sfinți. Cât de binecuvântate sunt brațele mamei care a legănat sfinți pe brațele ei Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, pledoarie în lacrimi pentru încetarea avorturilor: În fiecare zi, în spațiul nostru românesc, sunt uciși 300 de copilași, sfinți. Cât de binecuvântate sunt brațele mamei care a legănat sfinți pe brațele ei.

Papa Francisc compară avorturile făcute în cazul copiilor cu probleme de sănătate cu practicile naziste de creare a rasei pure.

„Am auzit că e la modă, sau cel puțin obișnuit, ca atunci când în primele săptămâni de sarcină se fac studii pentru a vedea dacă fătul e sănătos sau are ceva, prima ofertă să fie: hai să scăpăm de el”, a spus Suveranul Pontif sâmbătă, la Roma, relatează CNN.

„O spun cu durere. În secolul trecut întreaga lume a fost scandalizată de ceea ce au făcut naziștii ca să purifice rasa. Astăzi facem la fel, dar cu mănuși albe” a completat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a reiterat în fața unei delegații a Asociației Italiene a Familiilor și convingerea Romano-catolicilor că o familie umană adevărată este compusă dintr-un barbat și o femeie. „E adevărat că familie este un cuvânt analogic, pentru că vorbim de familii de stele, familii de copaci, familii de animale…Dar familia umană, din bărbat și femeie, este singura lăsată de Dumnezeu.” a spus Papa Francisc.

 

 

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 10

Close