Diverse

Papa Francisc acuză o „invazie arabă” în Europa

Europa riscă să devină „un loc gol” dacă îşi uită istoria şi neglijează schimburile culturale, spune Papa Francisc, cu referire la valul de migraţie din ultimul an.

646x404-1

„Dacă Europa vrea să se refacă, trebuie să îşi redescopere rădăcinile culturale. Dar prin uitarea propriei istorii, Europa se slăbeşte pe sine. Şi acesta este momentul în care riscă să devină un loc gol”, a declarat Suveranul Pontif într-un interviu acordat revistei franceze La Vie, citat de Deutsche Welle.

Întrebat de ce crede că Europa riscă să devină un „loc gol”, Papa Francisc a spus că „astăzi putem vorbi de o invazie arabă. Este o realitate socială”.

El a adăugat că oricine aşteaptă o schimbare radicală, precum simpatizanţii extremei drepte, vor fi dezamăgiţi. „Cu câte invazii s-a confruntat Europa în istoria sa? A fost mereu capabilă să le depăşească mergând mai departe şi făcându-se mai bună prin schimburile dintre culturi”, a mai spus Papa.

Liderul Bisericii Catolice a lansat un atac dur la adresa populismului de extremă dreapta din Europa, care a dat naştere la mişcarea „anti-islamizare” PEGIDA din Germania şi la partide politice anti-imigranţi, spunând că ideologia este „otrava politicii”. „Ideologiile sunt otrava politicii. Ai dreptul să fii de stânga sau de dreapta. Dar ideologia îţi ia libertatea.

Dacă vrem să evităm ca toată lumea să meargă către extreme, trebuie să promovăm prietenia şi căutarea binelui comun, deasupra afilierilor politice”, crede Suveranul Pontif. El a anunţat că Vaticanul pregăteşte o întâlnire cu oficiali ai Universităţii al-Azhar din Cairo, cea mai prestigioasă instituţie teologică a lumi sunnite. Declaraţiile Papei vin în contextul în care Europa se confruntă cu o criză a migranţilor fără precedent. Peste un milion de refugiaţi au pătruns în Uniunea Europeană în 2015 şi un număr similar este aşteptat şi anul acesta.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 71

Close