Stiri externe

Papa Francis a apărut duminică pentru prima oară în public după o absență de 4 zile.

Papa Francisc a apărut duminică pentru prima oară în public după “o uşoară indispoziţie” anunţată de Vatican, care l-a obligat pe suveranul pontif să îşi anuleze mai multe audienţe şi activităţi publice în ultimele patru zile, scrie Agerpres.

Liderul în vârstă de 83 de ani al Bisericii Catolice a apărut la o fereastră a Palatului Apostolic din Vatican pentru a se adresa miilor de credincioşi reuniţi în piaţa Sfântul Petru cu ocazia mesajului şi binecuvântării papale din fiecare duminică.

Citeste si: CUTREMURATOR: Organe de bebeluși avortați vor fi folosite pentru a crește organe de transplant pentru pacienți

Aceasta a fost prima apariţie publică a papei Francisc după slujba organizată de Miercurea Cenuşii la Roma, pe durata căreia înaltul prelat a tuşit şi a strănutat de mai multe ori. Vaticanul nu a precizat afecţiunea de care suferă papa Francisc.

Cu toate acestea, în contextul temerilor apărute în Italia în urma epidemiei de coronavirus, purtătorul său de cuvânt, Matteo Bruni, a respins vineri speculaţiile despre starea de sănătate a papei.

“Nu există dovezi care să conducă la un alt diagnostic decât o uşoară indispoziţie”, a precizat Matteo Bruni.

În timpul mesajului său rostit duminică de la fereastra Palatului Apostolic, papa Francisc a tuşit de câteva ori şi părea că avea căile nazale înfundate. De asemenea, liderul de la Vatican a anunţat că nu va participa la o tradiţională reculegere spirituală de şase zile, organizată alături de alţi prelaţi de rang înalt la Curia din Ariccia, la sud de Roma, din cauza unei răceli.

Citeste si: Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

“Din păcate, o răceală mă obligă să nu particip în acest an la reculegerea de Postul Paştelui. Îmi voi continua reculegerea aici”, a declarat papa Francisc. Este pentru prima dată când liderul de la Vatican nu va participa la acest eveniment după alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice în martie 2013.

Citește și:  În Egipt, musulmanii strâng bani pentru construirea unei biserici în provincia egipteană Monufia

Italia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de Covid-19 din Europa, cu peste 1.100 de cazuri confirmate începând din data de 20 februarie. Cel puţin 29 de persoane au murit din cauza noului tip de coronavirus.

Papei Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân în tinereţe, în jurul vârstei de 20 de ani, în timpul unei operaţii realizate la Buenos Aires din cauza unei afecţiuni respiratorii.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =

Close