Stiri externe

PAKISTAN: Parlamentul regional promulgă legea care incriminează căsătoria și convertirea cu forța

Parlamentul regional din Sindh, sudul Pakistanului, a promulgat în luna noiembrie o lege care incriminează convertirea forțată, stabilind pentru o astfel de faptă o pedeapsă de minim cinci ani de închisoare potrivit Fondului Barnabas.

Supunerea la căsătorie forțată, când una dintre părți este victimă a convertirii forțate, va fi, de asemenea, incriminată, iar cei găsiți vinovați vor fi pedepsiți cu trei ani de închisoare.

Legislația a fost propusă cu scopul protejării minorităților religioase, îndeosebi a fetelor minore ce provin din comunități nemusulmane, sute dintre acestea fiind convertite forțat la islam în fiecare an. La începutul acestui an s-a propus o lege similară în Parlamentul național, a cărei dezbatere finală a fost amânată.

Se estimează că în Pakistan cel puțin 700 de fete creștine și 300 de fete hinduse sunt răpite anual și forțate să se căsătorească cu musulmani.
Mulțumim Domnului pentru acest pas important și ne rugăm ca el să fie folosit spre bine.

Rugați-vă ca și alte provincii să urmeze exemplul și să dea legi similare. Cereți protecția lui Dumnezeu peste fetele care pot fi răpite și rugați-vă pentru eliberarea celor care sunt reținute împotriva voinței lor. Rugați-vă ca Dumnezeu să le întărească și să le dea mângâiere familiilor lor care suferă de când fetele lor au fost răpite.

Citește și:  Televiziune crestina, incendiata intr-o tara predominant musulmana: In ciuda focului, mesajul Evangheliei merge mai departe!
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 37 =

Close