Stiri externe

Pakistan: Doi creştini, ucişi într-un atac revendicat de gruparea Stat Islamic, în sudul ţării

Doi creştini au fost ucişi şi alţi trei răniţi, duminică, în faţa unei biserici din oraşul pakistanez Quetta (sud), cu focuri de armă trase de pe motociclete, în al doilea atac de acest tip comis în regiunea Balucistan de la începutul lunii aprilie, transmite AFP, conform agerpres.ro.

Filiala locală a grupării Stat Islamic a revendicat acest atac din Quetta, potrivit SITE, o organizaţie specializată în supravegherea website-urilor jihadiste.

”Patru bărbaţi pe două motociclete au deschis focul asupra unui grup de creştini, ucigând două persoane şi rănind alte trei”, a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale, Abdul Razzaq Cheema.

Incidentul armat survine la mai puţin de două săptămâni după un atac similar, revendicat tot de Stat Islamic, în care au fost ucişi patru creştini.

În luna decembrie, doi kamikaze s-au aruncat în aer într-o biserică din Quetta, ucigând nouă persoane şi rănind alte zece.

Creştinii reprezintă mai puţin de 2% din cele 200 de milioane de pakistanezi, şi sunt în multe cazuri victime ale discriminării şi violenţelor.

Citește și:  Benjamin Netanyahu salută un acord ‘istoric’ de normalizare a relaţiilor Israel-Maroc
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 47

Close