PersecutiiStiri externe

Pakistan – Alte arestări pentru „blasfemie” în timp ce Facebook cooperează cu Pakistanul pentru îngrădirea libertății de expresie

Ashfaq Masih, un mecanic creștin de biciclete din Lahore, a fost arestat de Poliție în 15 iunie, după ce a fost acuzat de „blasfemie” după refuzul de a oferi o reducere unui client musulman care spunea că este un „om sfânt”.

Poliția a deschis un caz împotriva sa, însă la momentul redactării nu se știe dacă acuzațiile vor avea ca rezultat urmărirea penală a lui Ashfaq.

La începutul lunii iulie, ministrul de interne al Pakistanului s-a întâlnit cu vicepreședintele Facebook, în timp ce guvernul pakistanez și-a continuat eforturile de a introduce ceea ce ar însemna o lege globală privind blasfemia islamică în social media.

Ei au discutat despre „pașii și acțiunile întreprinse de Facebook pentru a elimina conținutul blasfemic ilegal din Pakistan”, iar ministrul a subliniat mai târziu „înțelegerea manifestată de Facebook… și cooperarea de care ne-am bucurat în cazul acestor probleme”.
Luna trecuta, autoritățile pakistaneze au condamnat la moarte un musulman Shia pentru postarea unor declarații blasfemiatoare pe social media, în timp ce un băiat creștin din Punjab, în vârstă de 16 ani, este în prezent ținut în închisoare și i s-a refuzat plata cauțiunii după ce a fost acuzat ca a dat Like și Share unei postări care „a insultat” Kaaba din Mecca, cel mai sfânt loc islamic din lume.

Fondul Barnabas

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 52

Close