PersecutiiStiri externe

Pakistan – Adolescent creștin condamnat pe nedrept după ce acuzațiile de blasfemie au stârnit furia violentă a mulțimii

Patras Masih, un creștin în vârstă de 16 ani din Lahore, a fost arestat și acuzat de „blasfemie” de către poliția pakistaneză, după ce pe un grup de pe Facebook a apărut, în numele său, o postare considerată ofensatoare la adresa islamului. El a fost acuzat după protestele mulțimii care au durat 12 ore și care au forțat comunitatea creștină locală să-și părăsească locuințele.

Postarea de pe Facebook a unei imagini editate care îl arată pe Patras în picioare pe cupola unei moschei a apărut on-line în numele său, pe 16 ianuarie. Nu a existat nicio reacție inițială din partea autorităților. La 19 februarie, sute de protestatari musulmani au blocat drumurile din cartierul Shahdara, unde locuiesc peste 400 de familii creștine, și au început să dea foc la câteva anvelope și să arunce cu pietre în clădirile aflate în proprietatea creștinilor. Potrivit rapoartelor de presă, furia mulțimilor a izbucnit după ce s-a făcut un anunț în moscheile locale. Deși poliția a intervenit pentru a proteja casele creștinilor, familiile creștine au fugit.

Poliția a încadrat cazul Patras la secțiunea 295-C din Codul penal al Pakistanului, care incriminează „defăimarea numelui lui Mahomed” și se pedepsește cu execuția (deși nimeni nu a fost încă executat în temeiul acestei legi). Cu toate acestea, Patras nu este acuzat de insultarea lui Mahomed, ci de „rănirea sentimentului religios”, care în mod obișnuit intră sub incidența legii blasfemiei” (285-A), pentru care pedeapsa este o amendă și până la zece ani de închisoare.

Citește și:  Prima capelă creștină într-o universitate islamică

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că Poliția a intervenit pentru a proteja proprietățile creștine de violența mulțimii – spre deosebire de anul 2013, când o mulțime musulmană a incendiat 170 de case din comunitatea creștină Joseph Colony din Lahore, în urma unei afirmații „blasfemiatoare” nefondate.

Rugați-vă că acest caz să se soluționeze rapid și familia tânărului (care a fost forțată să se ascundă) să poată să se întoarcă acasă la Lahore și să-și reia viața.

Fondul Barnabas

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5

Close