Stiri externe

Pakistan: Acuze de blasfemie împotriva fiului fostului guvernator de Punjab

Shaan Taseer, fiul fostului guvernator al regiunii pakistaneze Punjab, ucis pentru că a apărat-o pe femeia creștină Asia Bibi, riscă să fie acuzat de blasfemie din cauza unui material video considerat ofensiv de grupările fundamentaliste din Pakistan. În materialul video, fiul fostului guvernator cere oamenilor să se roage pentru cei care sunt în închisoare din cauza legii privind blasfemia.

Președintele Asociației pakistanezilor creștini din Italia, profesorul Mobeen Shahid, este de părere că acuzațiile împotriva fiului guvernatorului sunt legate de faptul că tatăl său ar fi numit această lege drept „legea neagră”, iar Shaan a criticat la rândul său această lege, spunând că nu respectă în nici o manieră drepturile omului.

De fapt, spune profesorul Shahid, înainte de toate, această condamnare este împotriva unei singure religii și condamnarea este la moarte.

Astfel nu există posibilitatea de a demonstra propria nevinovăție. Un astfel de exemplu, foarte cunoscut, este Asia Bibi, dar există multe cazuri în care acuzatul este ucis înainte de a se putea ajunge la tribunal. Creștinii din Pakistan sunt astfel puternic discriminați și există un abuz de putere împotriva acestei minorități religioase, abuz care s-a transformat deja în persecuție.

În ceea ce privește situația creștinilor din Pakistan, profesorul Mobeen Shahid spune că datorită activității ministrului federal Kamran Michel, de Crăciun au existat diverse locuri unde musulmanii au mers în biserici să facă urări creștinilor, iar aceștia, la rândul lor, i-au putut întâlni pe musulmani chiar și în moschei. Președintele Asociației pakistanezilor creștini din Italia amintește de activitatea asociației pontificale „Ajutor Bisericii care Suferă” care finanțează proiecte pentru dezvoltarea și protecția femeilor din Pakistan. Astfel, Biserica Catolică asistă femeile care sunt victime ale abuzurilor sexuale și ale abuzurilor privind convertirile forțate, pentru a ajunge, dacă este posibil, la reintegrarea acestor femei în societate.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 75

Close