Stiri externe

Oraș american interzice studiul biblic acasă

O firmă de avocatură din SUA a deschis un proces împotriva primăriei unui oraş din statul american Pennsylvania, după ce aceasta a interzis întâlnirile religioase pe proprietatea unei familii din respectivul oraş.

În plângerea pe care Independence Law Center a transmis-o către instanţă, se invocă faptul că primăria oraşului Sewickley Heights, aflat la aproximativ 25 km de Pittsburgh, a interzis cuplului format din Scott şi Terri Fetterolf să mai organizeze întâlniri religioase pe proprietatea pe care aceştia o au, această interdicţie fiind o hotărâre a primăriei. Petrecerile, adunările cu scop politic precum şi întâlniri ale cluburilor de cititori de carte nu sunt vizate de această hotărâre.

În cererea de chemare în judecată se afirmă că hotărârea primăriei încalcă Constituţia americană care garantează dreptul la libertate religioasă, libertatea cuvântului şi libertatea de întrunire şi asociere.

„Autorităţile nu ar trebui să vizeze pedepsirea activităţilor religioase, mai ales atunci când activităţi laice de aceeaşi natură sunt permise, ” a declarat Jeremy Samek, un avocat senior din cadrul Independence Law Center. „În America, nici o autoritate nu poate interzice oamenilor să se întrunească pentru a se închina pe proprietatea privată a cuiva”, titrează christianheadlines.com.

În documente se arată că „proprietatea a fost folosită de zeci de ani pentru a găzdui evenimente religioase precum întâlniri ale comitetului bisericesc, întâlniri ale tinerilor din biserică, strângeri de fonduri pentru activităţi evanghelistice, picnicuri ale bisericii şi altele de acest fel.”

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 44

Close