Stiri externe

Olanda a emis primul pașaport cu genul neutru.

Leonne Zeegers, în vârstă de 57 de ani, a primit un pașaport, care la rubrica sex are un X, în loc de M pentru bărbat sau de F pentru femeie. Leonne s-a născut și a crescut ca băiat, însă în 2001 a ales să își facă o operație de schimbare de sex, iar acum se spune că are sex neutru.

Leonne a câștigat și un proces, judecătorii declarând că împiedicarea înregistrării oficiale a unei persoane ca fiind neutră, din punct de vedere al genului reprezintă o „încălcare a vieții private, autodeterminare și autonomie personală”. Aproximativ 4% din populația olandeză se identifică a fi nici bărbat, nici femeie, raportează pentru BBC, Anna Holligan, de la Haga.

În ciuda hotărârii, rămâne în continuare la latitudinea instanțelor să decidă dacă o persoană ar trebui să primească un X pentru gen.

Mai multe țări oferă deja o opțiune neutră din punctul de vedere al genului în pașaport. Acestea sunt: Argentina, Australia, Canada, Danemarca, India, Malta, Nepal, Noua Zeelandă și Pakistan.
Corespondentul BBC declară că prin cazul Leonne s-au mobilizat mai multe grupuri de sprijin LGBT pentru a cere guvernului olandez să modifice legislația existentă, adică să permită oricui să se identifice ca un al treilea sex.

În prezent, toți posesorii de pașapoarte din Marea Britanie trebuie să precizeze dacă sunt bărbați sau femei.

Citește și:  BLASFEMIE: Scena Nașterii DOMNULUI reprezinta pe Isus ca migrant

Întrebarea rămâne: la ce toaletă în aeroport sau vamă va merge deținătorul pașaportului neutru?

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 26

Close