Stiri externe

Obama, pregătit să DETONEZE bomba pentru Israel: un STAT PALESTINIAN în ultimele zile de mandat.

Nu rezoluția ONU din 23 decembrie a produs furie în Israel, cât faptul că aceasta ar pregăti terenul pentru o ultimă lovitură letală dată de administrația Obama fostului aliat.

Israelul și-a continuat atacurile furioase la adresa actualei administrații americane, susținând că există dovezi „suficient de puternice” că însuși Barack Obama s-a aflat în spatele controversatei rezoluții ONU care critica așezările israeliene din teritoriile locuite de palestinieni și a amenințat că va înmâna aceste dovezi lui Donald Trump

Afirmațiile israeliene vin la numai o zi după ce ambasadorul american la Tel Aviv, Dan Shapiro, a fost convocat de premierul Netanyahu pentru a oferi explicații pentru ce Statele Unite nu și-au folosit dreptul de veto (ca de obicei) și s-au abținut, ceea ce a permis adoptarea rezoluției de condamnare a Israelului. Gestul Washingtonului este unic în istoria relațiilor sale cu Israelul.

Într-o declarație făcută duminică, pentru Fox News, David Keyes, unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Netanyahu, a declarat că mai multe surse, inclusiv arabe, au informat Israelul de implicarea efectivă a lui Obama în promovarea rezoluției.

Vezi mai departe aici

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 35 =

Close