Editoriale

Obama a declanșat contra Statului Islamic…”războiul verde”

Fostul șef al armatei britanice declara în vara anului 2014 că acțiunea terestră a forțelor armate americane și britanice ar determina înfrângerea Statului Islamic în 6 luni. Dar nimeni nu se grăbea, mai ales Obama, cel sub comanda căruia armata americană a lansat în câteva luni mai puține lovituri aeriene împotriva jihadiștilor Califatului decât au fost lansate în primele 3 zile ale razboiului din Afganistan împotriva talibanilor!

mideast_syria-12

Eroarea politică ce ocupa Biroul Oval, mai dornică să amâne încheierea unui război decât să-l câștige, arunca pe masă o noua strategie militară, “răbdarea strategică”, menită să transforme o victorie sigură într-o înfrângere aurită de discreție. A fost perioada când un autor american a propus ca cineva să-l convingă pe Obama că pick-up Toyotele jihadiștilor polueaza mediul, pentru a-l determina astfel să le bombardeze. După doar un an, se dovedește câtă dreptate a avut când s-a referit sarcastic la grija pe care Obama o poartă mediului.

 

În articolul publicat pe site-ul dreuz.info, Jean Patrick Grumberg scrie despre marota idiotului de la Casa Albă, cel care are pe conștiință zeci și zeci de mii de victime nevinovate, măcelărite de jihadiștii Statului Islamic, din cauză că el a refuzat să acționeze pentru a nu contribui la agravarea poluării mediului.

Barack Obama, care a declarat că cel mai mare pericol care planează asupra umanității nu este islamul radical, ci încălzirea climatică (victimele atentatelor de la Paris apreciază asta), a făcut o declarație care va rămâne în anale drept cea a celui mai utopist președinte american din toate timpurile. În timpul conferinței de presă care a urmat întâlnirii cu președintele francez Francois Hollande, Obama a declarat că uniunea celor 140 de națiuni, care se vor întâlni la Paris pentru conferința asupra climatului, va trimite un mesaj fulminant Statului Islamic:

“Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu președintele Hollande și cu ceilalți lideri ai lumii la Paris, pentru conferința asupra schimbărilor climatice. Ce avertisment puternic va fi adresat teroriștilor, atunci când întreaga lume va sta în picioare unită și va arăta că nu se lasă descurajată în intenția de a construi o lume mai bună pentru copiii noștri.”

Acestea sunt vorbele unui mare șef de stat (sic). Luptătorii Statului Islamic tremura în încălțările lor la gândul acestei conferințe.

Mai mult, arată Wall Street Journal, Casa Albă a dat ordine armatei să nu bombardeze resursele vitale ale Statului Islamic, principalele sale sonde de petrol, ceea ce, împreuna cu scurt circuitarea fluxurilor sale financiare și ale surselor de aprovizionare cu armament, ar fi permis eliminarea lui, oprirea invaziei refugiaților sirieni în Europa și ar fi pus capăt masacrelor, decapitărilor, crucificărilor și măcelurilor zilnice.

“Statele Unite au vizat mici rafinării mobile, de capacitate redusă, în nordul provinciei Raqaa, care servesc la alimentarea vehiculelor Statului Islamic” , a explicat un oficial al Pentagonului, precizând că “loviturile aeriene nu au vizat marile instalații petroliere din precauție, pentru a restrânge potențialele pagube asupra mediului.”

Barack Obama a ordonat, într-adevăr, ca puțurile petrolifere ale Statului Islamic să nu fie lovite, pentru a proteja astfel mediul! Utopia “războiului verde”.

Este evident că această nebunie nu va aduce decât dezastrul, pentru că a lăsa intacte resursele financiare ale Statului Islamic (2 milioane de dolari pe zi) pentru a proteja mediul, va permite puternicei organizații teroriste să-și mențină forțele, să prelungească conflictul din Irak și Siria, fără a mai vorbi despre capacitatea sa teroristă în străinătate – Franța, Tunisia, avionul rus doborât – ce-i va asigura capacitatea de recrutare.

Bogdan Calehari

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 18

Close