Stiri externe

O TELEVIZIUNE A CENZURAT MAI MULTE TATUAJE ȘI STEAGURI ALE COMUNITĂȚII SODOMITE. CE PEDEAPSĂ A PRIMIT ACEASTA?

În timpul primei semifinale a concursului Eurovision Song Contest de la Lisabona, o televiziune din China a cenzurat mai multe tatuaje și steaguri ale comunității LGBT. Astfel, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), ia-a interzis acesteia să mai difuzeze competiția muzicală.

Televiziunea Mango a cenzurat anumite elemente, așa că valul de critici s-a stârnit pe rețelele de socializare. Mai mult de atât, interpretările artiştilor din Irlanda şi Albania au fost scoase complet de pe post.

„Cu regret vă transmitem că vom încheia imediat parteneriatul cu televiziunea, iar acestora nu li se va permite să transmită a doua semifinală sau marea finală”, au precizat reprezentanţii EBU într-un comunicat.

Mai multe conturi de pe reţeaua socială Weibo au distribuit imagini cu conţinutul cenzurat din timpul momentelor muzicale. De exemplu, pagina „Vocea Homosexualităţii” a precizat că decizia televiziunii chineze de a elimina orice referire la comunitatea LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transexuali) reprezintă „un mare pas înapoi.”

Unii utilizatori au decis să boicoteze televiziunea, iar una din persoane a spus că „nu se va mai uita la acest post în următoarea lună”.

La rândul său, artistul irlandez Ryan O’Shaughnessy a lăudat decizia EBU.

„De la început am susţinut că iubirea e iubire, fie că se manifestă între doi bărbaţi, între femei sau între un bărbat şi o femeie, aşa că sunt de părere că este o decizie foarte importantă. Nu au tratat superficial această problemă şi cred că este o mişcare într-o direcţie potrivită, aşa că sunt foarte fericit”, a spus el pentru BBC.

Citește și:  Geneva INTERZICE angajaţilor publici să POARTE simboluri RELIGIOASE la VEDERE. Musulmancele vor avea PROBLEME

Reprezentantul Irlandei va urca pe scena de la Lisabona în Marea Finală cu o melodie despre sfârşitul unei relaţii. În timpul interpretării din semifinală, a fost însoţit pe scenă de doi dansatori de gen masculin, ceea ce ar fi reprezentat motivul pentru care Mango TV a decis să nu mai difuzeze momentul, scrie protv.md.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 12 =

Close