Diverse

O replică a Arcei lui Noe ar putea traversa Atlanticul în 2016

O reconstituire a corăbiei biblice a lui Noe ar putea traversa Atlanticul în curs acestui an într-o călătorie iniţiatică, călătorind din Olanda până pe coastele Braziliei, relatează USA Today via adevarul.ro

Vasul este promovat de fundaţia „Arca lui Noe” drept o replică fidelă a celei biblice care a rezistat potopului de 40 de zile, având mai multe etaje care sunt folosite pentru prezentarea prin expoziţii şi alte moduri interactive ale poveştilor biblice – precum filme, piese de teatru sau proiecţii 3D.

Replica gigantică a corăbiei biblice are 125 de metri lungime, depăşind-o pe cea a unui teren de fotbal, şi măsoară 23 de metri în înălţime, şi poate primi până la 5.000 de persoane simultan la bord.  Călătoria transatlantică ar urma să fie transmisă şi pe internet, conform fundaţiei.

Fundaţia strânge în acest moment donaţii pentru a efectua călătoria, care s-ar opri iniţial în câteva porturi braziliene, iar apoi ar urma să-şi continue voiajul de-a lungul Americii de Sud, Centrale şi de Nord.

Replica a fost construită de tâmplarul olandez Johan Huibers, care se află la a doua tentativă de reconstituire a vasului biblic, şi este deschisă publicului încă din 2012 – însă a călătorit deocamdată pe apă.

 

Citește și:  Biserica Penticostală şi lucrarea Duhului Sfânt
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 56

Close